Termékeink > > VTX MVTX M


A Harman Professional 2016-os újdonságai közül talán az egyik legnagyobb szenzáció idén az új JBL VTX M széria bemutatása volt Anaheimben. A VTX M(onitor) széria két különböző abszolút prémium kategóriát és minőséget képviselő színpadi monitort tartalmaz, amelyek kifejezetten a legigényesebb produkciók kötelező kelléke lehet. Az elegáns tervezésű alacsony profilú dobozok a JBL már bizonyított neodímium Differential Drive™ mélyhangszóróit, és a forradalmi D2-es duplamembrános magasfrekvenciás sugárzóit tartalmazza, kiegészítve a vadonatúj fejlesztésű Image Control tölcsérekkel a kiváló lesugárzás és gerjedés elleni védelem érdekében.

A két új modell a VTX M20 és VTX M22 nevet kapta. Az M20 két darab 10” átmérőjű mélyhangszórót és egy 3” széles D2-es magasat kapott, míg a VTX M22 ugyanezen magas hangszóró mellett két 12”-es méllyel van felszerelve.

A JBL VTX M széria gyártása már folyamatban van, a megrendelések teljesítése folyamatosan zajlik.
„Az M széria az első kifejezett turnéhangosításokra fejlesztett színpadi monitorok a JBL VTX sorozatban” – mondta George Georgallis a Harman Tour Sound termékmenedzsere. „A célunk az volt a fejlesztési munkák kezdetekor, hogy az elérhető legjobb színpadi monitorokat alkossuk meg az iparágban. Ehhez segítségül hívtunk a monitorkeverés legnagyobb neveiből párat, és a teljesítményben kitűzött céljainkat összeegyeztettük az ők igényeivel illetve az eddigi tapasztalataik során fellépett hiányoságokkal. Ahhoz hogy az ambíciózus terveinket tökéletesen meg tudjuk valósítani, a JBL már bizonyított technológiáit kellett egészen friss komponensekkel ötvözni, melyeket abszolút a 0-ról kezdtünk el kifejleszteni kifejezetten ehhez a két új lábmonitorhoz. És az eredmény? Nos, két prémium kategóriás monitorsugárzó készen a legigényesebb és legnagyobb teljesítményt igénylő alkalmazásokhoz, melyek bármivel felveszik a versenyt a mai piacon.”

A VTX M széria ugyanazon már ismert D2430-as típusjelzésű 3” kompressziós magast tartalmazza, amely megtalálható a nagyformátumú VTX-V25-II line-array rendszerben is. A D2-es driver egy vadonatúj fejlesztésű 60x60 fokos lesugárzású tölcsérrel van kombinálva, melynek egyedi alakja kifejezetten a VTX M szériához lett szabva. A tölcsér azt az Image Control technológiát képviseli, mely az M2 referencia stúdiómonitorokban korábban már bemutatkozott. Ezen két komponens  kombinációja egy térben rendkívül konzisztens lefedést eredményez biztosítva így a legnagyobb gerjedés elleni védelmet.

A mélyhangszórók a JBL legendás Differential Drive technológiájával készültek, mely kiváló hőelnyelést, alacsony torzítást, és nagyon nagy kimeneti teljesítményt jelent. Ezek a Differential Drive™ neodímium mágneses hangszórók kettő darab 3” tekercset tartalmaznak, amely a hagyományos modell több mint kétszerese. A Differential Drive egyik legjobb tulajdonsága a rendkívül alacsony össztömeg mely révén maga a hangfal tömege is az egyik legkevesebb ebben a kategóriában, egyes versenytársakhoz képest akár fele akkora súlyról is beszélhetünk. A két mélyhangszórót a bassz-reflex dobozkialakítás segíti egy nagyméretű kifúvó nyílással, mely így akár az 50Hz-es mélyhangokat is képes megszólaltani, minimális turbulencia és zaj mellett.

Az M szériás monitorok kétcsatornás Bi-Amp és egycsatornás Passzív módban is hajthatók mely módozatok között egy egyszerű hozzáférésű kapcsolóval lehet váltani. Ez jelentős mértékben lecsökkenti a költségeket így szélesebb közönséghez is eljuthat az új VTX M széria. Ha egycsatornás (passzív) pozícióban áll a kapcsoló, egy belső passzív hangváltó lép működésbe így egyetlen erősítőcsatornáról is működtethető a monitor, így az erősítőszükséglet is csökkenthető. A hagyományos passzív hajtású monitorokhoz képest egyáltalán nem megszokott módon  a VTX M szériában a hangszóró preset felelősség megoszlik az erősítő DSP és a belső passzív hangváltó között. A külső DSP felelős a frekvenciaátvitel korrekcióért, a fázis-átvitel linearitásért, és a komponens védelemért, míg a belső passzív áramkör kizárólag a komponensek alul- és felül áteresztő szűréseit biztosítja. Ez a külső-belső DSP kombináció egy hagyományos bi-amp presethez hasonlítható miközben csak egyetlen erősítőcsatornát használ a rendszer. A frekvencia- és fázisátvitel , valamint a maximális kimeneti teljesítmény teljes mértékben azonos mind passzív, mind bi-amp módban.

Mint minden JBL VTX termék, az M sorozat is kizárólag a Crown I-Tech HD DSP-re kap gyári beállításokat, így a világ minden táján ugyanazt a hangzást fogja képviselni. Passzív módban egy Crown I-Tech 4x3500HD erősítő 8 darab VTX M monitort (négy külön útban) képes meghajtani, kompakt és kiváló értékű monitorrendszert teremtve ez által.
LETÖLTÉSEK SUPPORT GYÁRTÓ