Termékeink > > VI5000/7000VI5000/7000


Az iparág egyik vezető digitális keverőpult szériáját gyártó Soundcraft két új Vi modellről is lerántotta a leplet a 2015-ös Pro Light & Sound-on Frankfurtban. A Vi5000 és Vi7000 névre keresztelt keverőpultok 96 kHz-es jelfeldolgozást, kibővített csatorna kapacitást, és még megbízhatóbb hardveres felszereltséget kínálnak a live alkalmazások legnépszerűbb kezelőfelületével egyetemben.

A Vi5000 és Vi7000 a szintén népszerű Vi4 és Vi6 típusokat váltja a termékpalettán, jelentős technológiai fejlődéssel és számos új egyedi jellemvonással, miközben a felhasználói felület egyszerűsége, valamint a Vi szériára jellemző hangminőség és karakter megmaradtak, melyeknek köszönhetően ez a széria a riderek első számú kedvence volt az elmúlt 8 évben.

Az új Vi keverőpultok a kompakt vezérlőkonzol mellett vadonatúj Local Rack-el és aktív kifordító boxot is tartalmazó hardverrel jelentek meg a piacon, melyek akár 128 bemenet és 32 monó/sztereó busz egyidejű keverését teszik lehetővé. AZ I/O rendszer kapacitása összesen 384 bemenet és 384 kimenet mely korlátlan felvételi forrást jelent minden csatornából. A már jól ismert hangminőségről a rendkívül alacsony zajszinttel dolgozó mikrofon előerősítők gondoskodnak, kifinomult 96 kHz-es 40 bit-es lebegőpontos digitális jelfeldolgozó processzorral kiegészülve. Szintén az új Vi konzolokban találkozhatunk először a klasszikus BSS DPR901II dinamikus EQ digitális implementációjával. Az effekt szekciót ezúttal is 8 egymástól független szintén klasszikus Lexicon effektek sokaságát felvonultató processzor alkotja, továbbá a grafikus hangszínezésről szintén a BSS algoritmusai gondoskodnak minden egyes kimeneten.

A korábban már bemutatott Universal Audio UAD Realtime Rack csatlakoztatásához külön 64 csatornás MADI interfész is helyet kapott mindkét konzolon, így könnyedén hozzáférhetők az ipari standard UA stúdió pluginek. 
Az új, enkóderekkel is elvégezhető gyors hozzárendelés funkciók és shortcut gombok révén villámgyors konfiguráció válik elérhetővé. Továbbfejlesztésre került az AKG és Soundcraft együttműködésének gyümölcse a WM2 plugin, így az AKG WMS4500, DMS700 és mostantól a DMS800 digitális vezeték nélküli mikrofonrendszerek is monitorozhatók közvetlenül a keverőpult képernyőjén keresztül.

Sőt! A frankfurti kiállítás előtt egyedülálló együttműködésről állapodott meg a Soundcraft és a Shure, melynek értelmében az AKG rendszerek mellett, a Shure ULX-D rendszereket is felismeri a rendszer.

A Vi5000 és Vi7000 dicsekedhet a legjobban konfigurálható local rack és stagebox hardverrel ebben a kategóriában köszönhetően a rendkívül széles ViSi Connect™ protokoll választéknak: Ethersound™, CobraNet™, Dante™, MADI, stb. A számos opciót tovább gazdagítja a Cat5 vagy optikai csatlakozás lehetősége is, mely jóvoltából a költségek mellett még a szükséges kábelhossz is jobban testre szabhatóbb. Az újdonságok sokaságát a legfrissebb fejlesztésű 3D-s Vistonics II™ kezelőfelület, és továbbfejlesztett FaderGlow™(világító fédersín) technológia zárja. A Vi5000 és Vi7000 keverőpultok hamarosan megjelennek az iPadra készített ViSi Remote alkalmazásban is.

„A Vi4 és Vi6 keverőpultok a mai napig hihetetlen népszerűségnek örvendenek, számtalan turné, színház, és templom dolgozik ezekkel a típusokkal.” – mondta Dave McKinney a Soundcraft és Studer alelnöke és vezérigazgatója. „A Vi5000 és Vi7000 bemutatkozásával megmutattuk, hogy elsősorban a felhasználóink igényeit és visszajelzéseit tartottuk szem előtt, és jelentős előrelépést tudunk nyújtani a felhasználói felület továbbfejlesztése, a világklasszis hangminőség és a világhírű jelfeldolgozó komponensek sokasága révén, így bármely hangmérnök megkaphatja a legeslegjobb keverőpult technológiát az ujjai alá”.

A Soundcraft Vi5000 és Vi7000 a Vi3000 fix konfigurációival ellentétben, teljes mértékben egyedi összeállításban rendelhetők. 

A Soundcraft gyári update programot indított melynek keretein belül a V4 és Vi6 konzolokat lehet majd Vi5000 / Vi7000-re update-elni.

Vi5000 / Vi7000 Főbb Tulajdonságok:

  • 128 csatorna, 32 sztereó busz, dupla I/O kapacitás és még több bővítőkártya hely
  • 48 vagy 96 kHz jelfeldolgozás N+1 redundanciával a DSP kártyákon ( a 96 kHz-hez további DSP kártya szükséges)
  • Gyorsabb boot idő, gyorsabb szoftver, halkabb üzemelés, a quad matrox kártya eltávolításra került mely a „leggyengébb láncszem” volt
  • Még több felhasználói layer, minden setup gomb működik
  • Vi4/6 Show kompatibilitás
  • Shure ULX-D és AKG mikrofonvezérlés és monitorozás (Sennheiser később)
  • BSS DPR901 dinamikus EQ minden csatornán és buszon Insert formájában
  • 24-64 Insert
  • Teljes ViSi távvezérlés
  • DVi kimenet – képernyőosztás (pl. master kivezérlés a DVi kimeneten és snapshot lista a főképernyőn)


Soundcraft Vi5000 Vi7000 + Shure ULX-D® és QLX-D™ - Új együttműködés a két legendás gyártó között

Nem sokkal a 2015-ös Pro Light & Sound kiállítás előtt egy új együttműködési megállapodás köttetett két legendás gyártó között: Bizonyos Shure vezeték nélküli mikrofonrendszerek mostantól kompatibilisek a Soundcraft Vi széria WM2 pluginnal, tehát ezen rendszerek paraméterei is behívhatók, monitorozhatók és vezérelhetők az Input szekción keresztül. Az első hivatalos rendszer demó a Messe 8.0-ás termében volt látható, ahol is a szintén debütáló Soundcraft Vi5000 és Vi7000 pultok egy-egy Shure ULX-D és QLX-D digitális vezeték nélküli rendszerrel voltak összekötve.

A WM2 integráció kibővítésével így mostantól nemcsak AKG rendszerek (DMS700, DMS700V2, WMS4500 és DMS800) figyelhetők távolról. Az integráció révén a rendszer automatikusan felismeri a hálózathoz csatlakoztatott Shure egységeket, melyek a HiQnet patch képernyőn bármely bemeneti csatornához hozzárendelhetők. A legfontosabb paraméterek egyetlen érintésre megjelennek a kiválasztott csatorna Input szekciójában: RF és audio jelszintek, vevő gain vezérlés, trimmelés vezetékes mikrofon esetében. Ráadásul a hátralévő elem élettartamot is ellenőrizhetjük, a Shure újratölthető akkumulátorait, és a standard AA alkáli elemeket is felismeri a rendszer.

„Nagyon örülünk, hogy együtt működhetünk a Soundcraft-tal, és mostantól a Shure vezeték nélküli rendszerei is elérhetők távolról a Vi keverőkön keresztül” – mondta a Shure elnöke és vezérigazgatója, Sandy LaMantia. „Az alapvető vezeték nélküli funkciók elérése a keverőpulton keresztül ösztönzőleg hat a felhasználói bizalomra, és a még kifinomultabb integráció révén tovább növeli mindkét rendszer értékét”

Dave McKinney a Soundcraft/Studer vezérigazgatója és alelnöke megjegyezte: „ A Soundcraft Vi konzolok abszolút a felhasználói igényeknek megfelelő jellemvonásokkal és technológiai újításokkal vannak felvértezve, így a Shure-ral történő együttműködés -  melynek köszönhetően ezen rendszerek adatait is automatikusan felismeri a rendszer – tovább finomítja a felhasználói munkafolyamatokat, azt amiért mindig is keményen dolgoztunk.”

Az ULX-D és QLX-D a két legújabb digitális vezeték nélküli Shure széria. Mindkettő Ethernet csatlakozás révén juttatja el a szükséges adatokat a Vi keverőpultokba. Az ULX-D Dual és Quattro szettek Dante digitális hálózati protokollal is rendelkeznek. A Vi5000 és Vi7000 mellett a következő szoftverfrissítéssel a Vi1 és Vi3000 pultok is megkapják a Shure kompatibilitást.

A felhasználói munkafolyamat továbbfejlesztésével mely egyben a kényelem megnövelésével is jár, A Soundcraft és a Shure egyaránt jelzi hogy a technológia, az innováció és az együttműködés révén továbbra  is a folyamatos felhasználói élmény javításának elkötekezettjei.

 
LETÖLTÉSEK SUPPORT GYÁRTÓ