Termékeink > > SUB18SUB18


A stúdió szubbasszusok teljesítményéről ezidáig alkotott viszonyítási alap újra definiálásaként a JBL Professional a 2016-os NAMM standon mutatta be az új 18” SUB18 névre hallgató csúcsteljesítményű stúdió szubbasszusát, amely nem csak folyamatosan nagy kimeneti teljesítmény leadására képes, hanem nagyon alacsony frekvenciás hangok megszólaltatására is, melyek általában az elektronikus tánczenei és a hip-hop szcénában alkotók, illetve a film- és utómunka iparágban dolgozó profik alapvető elvárásai. A mélyhangszóró a prémium minőségű szériákból már jól ismert 2269 típusjelzésű Differential Drive™ modell, mely révén a SUB18 a teljesítményt és a pontosságot egyesítve lenyűgöző, akár 18 Hz alatti 137dB-es csúcs kimenettel rendelkező teremhangzást reprodukál.

A SUB18 a válasz azokra a felmerült igényekre melyek a rendkívül magas hangnyomást, és a minél mélyebb tartományokba nyúló átvitelt helyezik előtérbe elsősorban az elektronikus tánczenei produkciókban. Annak érdekében, hogy a klubok vibrálása beköltözzön a stúdióba, a producerek és hangmérnökök gyakran élőzenei produkciókhoz fejlesztett szubokat kénytelenek használni. Míg a filmiparban, ahol a lineáris átvitel a legfontosabb tényező, inkább több nagyméretű mélyet szoktak használni. A SUB18 kifejezetten stúdiós alkalmazáskhoz lett kifejlesztve, abszolút semleges  mélyfrekvenciás átvitellel még 18 Hz alatt is, pontos mélysávot és kimeneti teljesítményt biztosítva, pontosan úgy, mint nagyon sok dupla 18” mély esetében.  A lehető legnagyobb kimeneti teljesítmény érdekében a gyár kizárólag a Crown I-Tech HD szériás erősítőket ajánlja a meghajtáshoz.

A SUB18 szíve a 2269H mélyhangszóró melyet kifejezetten klub-alkalmazásokhoz fejlesztett ki annak idején a JBL. A 8000 wattos csúcsteljesítmény miatt a keletkező hő elnyeléshez speciális technológiára volt szükség. A Differential Drive™ technológia lényege hogy a két 4” méretű tekercs megosztozik a hőelnyelésen, jelentősen lecsökkentve ezáltal a teljesítménykompressziót mely nonlineáris kimenetet eredményez. A végeredmény pedig nagyobb hangnyomású, hosszantartó lineáris kimenet mint az egyébként lehetséges lenne, és igazi ütős mélyfrekvenciás átvitel. A mélyhangszóró rétegelt nyírfadobozban foglal helyet, mely mindössze 61 cm mélységű így akár mozivászon mögé is könnyedén elhelyezhető.

A SUB18 az M2 referenciamonitorokkal kombinálva akár háromszor nagyobb kimeneti teljesítményt is képes kihozni a rendszerből, mely révén az M2 akár nagyobb méretű utómunka-színpadokra is elhelyezhető.

„A JBL SUB18 stúdió szubbasszus a kategória-vezető hangszórótechnológiánkat, és akusztikus tapasztalatainkategyesíti, hogy egy új generációs megoldást nyújtson a zenei- és utómunka szakembereknek.” – mondta Peter Chaikin, a Harman Professional Recording Solutions menedzsere. „A zászlóshajó M2-vel együtt, a SUB18 méltó bejátszási képességeket, és teremtől független konzisztenciát nyújt minden létesítményben.”
LETÖLTÉSEK SUPPORT GYÁRTÓ