Termékeink > > CBTCBT


A JBL CBT sorozat CBT Technológiával™ egy új korszak kezdetét jelenti a passzív oszlopsugárzók technológiai fejlődésében, mely a Harman mérnökei által éveken át folyatott mindent átfogó kutatási munka eredménye. A CBT sorozat line-array oszlopsugárzói az új vívmányoknak köszönhetően teljesen új utakat nyitottak a teljesítmény, a megbízhatóság és a megfizethetőség irányába. A széria kifejezetten azokhoz az alkalmazásokhoz készült, ahol nagyobb méretű point-and-shoot (azonnal megszólaltatható) hangsugárzókra van szükség. 

Minden egyes CBT hangsugárzó olyan technikai előnyőket hordoz magában melyek révén messzemenőleg a többi versenytárs fölé emelkedik, legyen szó a teljesítményről vagy a minőségről. A működtetés rendkívül felhasználóbarát, így a nagyszerű hangzás könnyű és gyors megteremtése többé senki számára nem jelenthet kihívást. CBT Technológia™ A CBT sorozat lényege az előremutató és átgondolt konstrukció, mely megváltoztatja azt az oszlopsugárzókról kialakult általános véleményt, mely szerint az oszlopsugárzók a teljesítmény szempontjából rendkívül behatárolt megoldást jelentenek. A CBT széria a vadonatúj szabadalmaztatott technológiáknak köszönhetően drámaian magasra helyezi a lécet a versenytársakkal szemben, kibővítve és tovább folytatva az iparágban a JBL által először bemutatott újítások sorát. 

A Megoldás. A CBT (állandó nyílásszög) technológia megoldja ezeket a problémákat, egy különleges és rendkívül nagy sávszélességű lefedés létrehozásával és folyamatos fenntartásával. A CBT modellek gondoskodnak a kifinomult és kiegyensúlyozott lefedettségről, amelyet eddig csak a komplex, és lényegesen drágább line-array rendszereknél tapasztalhattunk. A CBT hangsugárzók minden távolságon és a tengelyen kívül is biztosítják a kiegyensúlyozott frekvencia-átvitelt. A CBT szériával minden egyes székben ugyanazt a minőségi hangzást élvezheti mindenki, pozíciótól függetlenül.

A CBT 200LA-1 a legújabb és a legmagasabb tagja a népszerű CBT™ hangfalcsalád oszlopsugárzóinak. 200 cm-es magasságával ez a sugárzó egységes lefedést biztosít jóval nagyobb sávszélességben a rövidebb oszlopsugárzókkal ellentétben. A függőleges lefedés 15° és 30°-ra is állítható, így széles körben illeszthető  bármilyen architektúra karakterhez. Ráadásul egy új, innovatív aszimmetrikus progresszív-átmeneti lefedés is beállítható, mely révén a sugárzó hasonlóképp funkcionál, mint a népszerű CBT 70J: még több hang irányul az adott terem hátsó részeibe, lecsökkentve ezáltal a hangnyomás-szint beli különbségeket melyek a terem első és hátsó területei között lép fel. Ez még tovább növelheti a hallgathatóságot és a beszédérthetőséget.

A keskeny (98mm) kialakításnak köszönhetően vizuálisan tökéletesen illeszkedik rengeteg alkalmazáshoz. A túlvezérlés elleni védelemről a dinamikus Sonic-Guard™ védelem gondoskodik. A gyári csomagolás tartalmaz egy függőleges illetve vízszintes irányban is dönthető fali tartókonzolt, extra opcióként falba süllyeszthető tartókeret is rendelhető (MTC-FM). A sugárzók ohmikus illetve 70V/100V (240W) üzemmódban is hajthatóak. Egy beszéd-kontúr kapcsoló segítségével megnövelhetjük a középtartomány érzékenységét, mely a középszekció maximális hangnyomás értékét 4 dB-el növeli meg, így beszéd-központú alkalmazásokhoz is tökéletes választás. A CBT™ széria már ismert tagjaihoz hasonlóan a CBT 200LA-1 is telepíthető kül- és beltéri helyekre is, illetve elérhető fekete és fehér színben is.

A nagyfokú lefedettségnek köszönhetően a CBT 200LA-1 tökéletes megoldás visszhangos, illetve akusztikailag kihívást jelentő alkalmazásokhoz, mint pl. várótermek, templomok, konferenciatermek, tornatermek. múzeumok stb.