Termékeink > > 99-ES SOROZAT99-ES SOROZAT


Rugalmas, Megbízható és strapabíró – Az AKG új 99-es mikrofonszériája átfogó megoldásokat kínál a fix installációs hangosításokhoz


A 2010-es frankfurti MusikMesse-n mutatkozott hivatalosan be az AKG új 99-es mikrofoncsaládja mely a csúcsminőségű kapszulákkal és a piacon már ismert AKG megbízhatósággal emeli még magasabbra a lécet. A széria szinte minden fix installációs igényt kielégít, a kilenc különböző típusnak köszönhetően. 

Az új széria – amely a CGN99, CHM99, CBL99, CK99 és DGN99 típusokat tartalmazza – a klasszikus AKG termékek komponenseit hordozza magában, úgymint a híres C542 BL határfelület mikrofon kapszuláját, vagy a rendkívül népszerű Discreet Acoustics széria gégecsöves mikrofonjainak alkotóelemeit. Mindegyik mikrofon rendelkezik rádiófrekvenciás nterferencia elleni védelemmel, mely az egyik fő szempontnak számít a mindennapi installációk terén. A kilenc különböző típus megoldást jelenthet szinte bármely tipikus installációs igényre: pl. konferenciák, utasító-rendszerek, felvételek, színpadi hangosítások, stb. 

”A 99-es mikrofoncsalád egy rendkívüli sorozat, mely a csúcsminőség mellett rendkívül kedvező áron elérhető a fix installációs hangrendszerekkel dolgozó szakemberek és installációs cégek számára” – mondta Mario Siokola,  a 99-es mikrofoncsalád termékmendszere. „A kiváló hangzás, a rádiófrekvenciás interferencia elleni védelem, és a rendkívül strapabíró mechanikus kialakítás révén a 99-es széria hihetetlen könnyedén telepíthető és használható, melyre az AKG minőség a garancia.”

A kondenzátor kapszulával szerelt gégecsöves mikrofonok, a CGN99 C/S, a CGN99 C/L, a CGN99 H/S,és a CGN99 H/L a kardioid és a hiperkardioid iránykarakterisztika opciója mellett két különböző méretben is kaphatók. Ez a széria tökéletes megoldás a konferenciarendszerek, illetve minden olyan installációhoz, ahol asztalon, pulpituson vagy oltáron kell elhelyezni a mikrofont. Szintén  a 99-es család tagja a CHM 99 típusú függeszthető mikrofon, mely gyárilag egy 10méteres egyenes kábellel  van szerelve. A mikrofon kapható fekete és fehér színben is. Telekonferenciákon, színházakban, templomokban illetve kórusmikrofonként is alkalmazható. 

„A 99-es széria egyike a ma kapható legmegbízhatóbb termékeinknek” – folytatta Siokola. „Komplex megoldást jelentenek bármilyen típusú fix installációs alkalmazáshoz, mindemellett hihetetlen alacsony áron kaphatók, mely révén az egyik legrugalmasabb mikrofoncsalád a mai mikrofonok között”

A sorozat határfelület mikrofonja a CBL99 mely a high-end stúdiómikrofonokból megismert  techológiát hordozza magában. Rendkívül magas érzékenység, és széles frekvenciatartomány jellemzi ezt a kompakt mikrofont, mely a diszkrét megjelenést követelő konferenciákhoz, hangszeres és kórus hangosításoknál tökéletesen alkalmazható.

A 99-esek tagja egy kardioid iránykarakterisztikával rendelkező apró csíptetős mikrofon is a CK99. A mikrofon  gerjedés elleni védelemmel van ellátva így tökéletesen alkalmazható beszéd- illetve templomi alkalmazásokhoz. A sorozat strapabíró utasító mikrofonja a DGN99 mely különböző üzlethelységekbe, szupermarketekbe ajánlott. A DGN99 asztali állvánnyal és egy Push-To-Talk kapcsolóval egybeépítve is kapható DST99S néven.