Termékeink > > 3 SERIES MKII3 SERIES MKII


A 2018 év elején Las Vegas-ban rendezett Harman konferencia keretein belül ismerkedhetett meg a közönség először a JBL Professional 3-as szériás stúdiómonitorok következő generációjával mely az új MKII-es megjelölést viseli.

A forradalmi JBL Image Control tölcsérekkel és a tovább finomított hangszórókészlettel az MKII-es széria is káprázatos részletességet, precíz hangképet, széles sztereóképet és lenyűgöző dinamikatartományt biztosít mely jelentősen javítja bármely produkciós helyiség kritikus hallgatási lehetőségeit. A JBL 7-es szériás referencia monitorokból és az M2 mesterreferencia sugárzókból kölcsönvett szabadalmaztatott technológiák, és az új, sportos és karcsú megjelenés mellett az MKII-es monitorok is erőteljes és kiváló teljesítményt nyújtanak elérhető áron. Az új széria immáron három modellt tartalmaz: az 5” 305PMKII és a 8” 308PMKII mellett megjelent egy új köztes méretű méllyel szerelt 6,5”-es változat is a 306PMKII.

„Az eredeti 3-as széria egészen elsöprő sikert aratott és rendkívül széles körökben zsebelt be elismeréseket a kiváló minőség-érték aránynak köszönhetően, hobbi és professzionális szintű felhasználóktól egyaránt, zenei, film, utómunka és műsorszórás szakterületen is. De mint minden terméknél itt is vannak olyan ötletek, fejlesztések melyeket nem sikerülhet mindig alkalmazni a végső termékstádiumban” – mondta Peter Chaikin a Harman Professional Recording Solutions igazgatója. „ A 3-as szériánál sem volt ez másképp, úgyhogy amint adta magát a lehetőség, úgy döntöttünk hogy tovább finomítjuk a hangszórókat, hozzáadunk egy gyakran keresett funkciót, és alkalmazzuk a legújabb gyártási tapasztalatainkat. Az eredmény egy új kiadása lett a legnépszerűbb stúdió monitor szériánknak, amely továbbra is magában hordozza a régi széria összes legjobb tulajdonságát – csak mostantól jobban néz ki, jobban szól, és még transzparensebb hangzást nyújt minden produkciós környezetben.”A JBL 3 Series MKII modellek is a JBL úttörő Image Control tölcséreivel vannak felszerelve, melyek lenyűgöző részletességet, teret és mélységet biztosítanak. A technológia legelőszőr a JBL M2 stúdiómonitorokban jelent meg, és ez a szabadalmaztatott fejlesztés zökkenőmentes akusztikus átmenetet jelent a mély- és magasfrekvenciás hangszórók között, valamint széles hangteret és precíz hangképzést ad. A széles sztereó képpel és a semleges frekvenciaátvitellel az MKII széria is kristálytiszta keverést tesz elérhetővé és apró részletek is felfed még akkor is ha a tengelyen kívülről megy a hallgatás.

Az MKII monitorok mély, pontos kontrollált feszes mélyei az új nagykitérésű mélyhangszóróknak, valamint a szintén szabadalmaztatott Slip Stream mélyfrekvenciás portnak köszönhetők. Az 1” átmérőjű szőtt-kompozit neodímium magashangszórók pedig makulátlan részletes magasakat biztosítanak. A még nagyobb linearitás és kevesebb harmonikus torzítás végett került újra tervezésre a mélyhangszóró, míg a magas szekcióban finomítva lett a ferrofluid csillapítás a még gyorsabb tranziens átvitel érdekében. A hangszórók meghajtásáról továbbra is egy integrált kétcsatornás -  kifejezetten a hangszórókhoz tervezett – D-osztályú erősítőmodul gondoskodik.

A hátoldal most még több testreszabhatósági lehetőséget tartogat: az egyedi stúdió környezet vagy személyes preferenciáknak megfelelő hangkarakterhez igazítható mostantól a hangzás. Az új sávhatár EQ beállítások jelentős mértékben csökkentik a mélyfrekvenciás kiemelést, amely akkor keletkezik, ha a monitorok asztalon vannak elhelyezve vagy falhoz közel. Plusz egy háromállású HF Trim kapcsolóval tetszés szerint állítható a magasfrekvenciás átvitel.

A gyár tervei szerint a modellek a standard fekete szín mellett fehér, kék és JBL narancs színben is kaphatók lesznek.További részletes információk a gyártói weboldalon:

http://www.jblpro.com/www/products/recording-broadcast/3-series-mkii
LETÖLTÉSEK SUPPORT GYÁRTÓ