Termékeink > > PRX400PRX400


Az új  passzív termékcsalád kifejezetten a professzionális igyényeknek megfelelően lett megalkotva, ahol alapkövetelmény a nagy teljesítmény, a kiváló minőség, és nem utolsósorban a rendkívüli strapabíróság, mindez elérhető árkategóriában.

Az új sorozat 4 hangfalat tartalmaz: a 15” mélyhangszóróval szerelt PRX415M, a 12” méllyel ellátott PRX412M, a dupla 15”-es PRX425 és a 18” mélyhangszóróval rendelkező PRX418S típusokat.

A PRX412M és PRX415M a 600-as széria hangfalaihoz hasonlóan front és monitor pozícióban is használhatók, illetve a PRX418S szubbal kiegészítve egy 135 dB hangnyomással rendelkező szub-szatellit rendszer is a rendelkezésünkre áll. 

A PRX425 dupla 15” méllyel rendelkező kétutas hangfal elsősorban mobil DJ-knek és zenekaroknak ajánlott, illetve minden olyan alkalmazáshoz ahol egyetlen hangfallal szeretnénk megoldani a magas és a mélytartományok erőteljes megszólaltatását is.

„ A PRX600-as széria megjelenése óta hihetetlen népszerűségnek örvend a zenészek, DJ-k és a különböző élőzenei produkciók körében” – mondta Richard Ruse, a JBL Professional értékesítési igazgatója. „ Az új PRX400 sorozat ugyanazt a minőségi hangzást és megbízhatóságot képviseli csak passzív formában, ezáltal így jóval kedvezőbb árfekvésben is”

A JBL PRX400 hangfalakhoz a gyár a szintén Harman Professional csoportba tartozó Crown XTi 2 erősítőket ajánlja, amelyhez a későbbiekben természetesen ingyenesen elérhetők lesznek a szükséges gyári beállítások, melyek tartalmazni fogják a váltási frekvenciákat a szub-szatellit konfigurációkhoz, illetve optimalizált parametrikus szűrőket is hogy a lehető legjobbat tudjuk kihozni a PRX400-as hangfalakból. A JBL PRX400 hangfalak gyári beállításai a későbbiekben elérhetők lesznek a dbx DriveRack PA+ processzorhoz is.

A PRX400 hangfalak minőségi, tesztelt hangsugárzokat hordoznak magukban, melyek kristálytiszta és rendkívül részletgazdag valamint dinamikus hangzást biztosítanak minden zenekarnak, DJ-nek, klubnak, iskolának, templomnak és minden más professzionális hordozható és fixen telepített alkalmazásnak. A hangfalak Neutrik® SpeakOn csatlakozóval rendelkezik, a doboz 18 mm-es többrétegű laminált nyír / nyárfa, mely a JBL rendkívül ellenálló DuraFlex™ bevonatával van ellátva.A komponensek védelméről egy rendkívü ellenálló acélrács is gondoskodik.

A hangfalak rendkívül sokoldalúak, rengeteg különböző konfigurációban alkalmazhatóak. A szélessávú modellek 12 db M-10-es függesztési ponttal rendelkeznek. A beépített dupla-állványhüvely révén lehetőség van a PRX412M és a PRX415M 10 fokos megdöntésére is. 
A lefelé döntéssel mégjobb lefedést tudunk biztosítani a hallgatóságnak, és elkerülhetjük a hátsó falakról érkező nemkívánatos visszaverődéseket. A hordozhatóságról az extrém könnyű súly mellett az ergonómikus kialakítású üvegtöltésű nylon-ból készült fogantyúk gondoskodnak.

Mint minden más JBL termék, a PRX400 széria hangfalai is átestek a gyár 100 órás tortúra tesztjén, mely során a hangfalakat 100 órán keresztül folyamatosan nagy mechanikai és környezeti terhelésnek teszik ki, többek között magas páratartalomnak és hőmérsékletnek , hogy a hangfalak biztosan megállják a helyüket minden körülmény között. 

Mindegyik modell a JBL SonicGuard™ védelmi áramkörével van ellátva, amely automatikusan csillapítja a magasfrekvenciás szekcióba jutó jelet amennyiben az áramkör túlvezérlést észlel.