Termékeink > > M2M2


A broadcast és recording alkalmazások terén a lehető legnagyobb pontosság és dinamika tartomány szükségeltetik az utómunkák során. Ezekre az igényekre érkezett most válasz a JBL Professional mérnökök kezei alól, mely az M2 nevet kapta. Az M2 egy vadonatúj egyedülálló mastering referencia monitor, amely révén a csúcsminőség mostantól minden szobában és stúdióban elérhető. Az M2 a JBL legnagyobb méretű stúdiómonitora, mely ötvözi a JBL legújabb technológiai vívmányait, és szabadalmaztatott innovációit. A kétutas bi-amplifikált rendszer bármely produkciós környezetben alkalmazható, a kivételes pontosság és teljesítmény garantált.

Az M2 egyik fő motorja a JBL vadonatúj szabadalmaztatott D2 kompressziós drivere, amely két gyűrűs membránt és kettő tekercset tartalmaz, mely rendkívüli magasfrekvenciás átvitelt és nagyon csekély torzítást biztosít nagyon nagy hangnyomás esetén is. A másik fő komponens a szintén vadonatúj fejlesztésű 15” méretű 2216ND Differential Drive® mélyhangszóró, szintén kettős tekercseléssel, és szabadalmaztatott huzalozással amely révén jelentősen lecsökkent a teljesítmény kompresszió mely a visszajátszás szintjétől független lineáris kimenő jelet eredményez. Ezzel a két kivételes hangszóróval az M2 kiterjedt 20 Hz és 40 kHz közötti átvitelre képes, mely megfelel minden mai nagy felbontású felvételi formátumnak, ezenfelül figyelemreméltó 123 dB-es hangnyomásra képes 1 méter távolságon , biztosítva ezáltal a megfelelő dinamikatartományt legyen szó zenei vagy filmprodukcióról.

Hogy a két hangszóró között észrevehetetlen legyen az átmenet, és kivételes legyen a hangkép, a JBL mérnökei kifejlesztették az új szintén szabadalmaztatott tölcsért, mely az „Image Control”névre hallgat. A tölcsér lehetővé teszi a semleges frekvencia átvitel nemcsak a tengely mentén hanem a tengelyen kívül is függőleges és vízszintes síkban is, le egészen az M2 800 Hz-es váltási pontjáig. A tölcsér egyedülálló geometriája révén az M2 hihetetlen részletes magasfrekvenciás átvitelre, részletes és természetes hangszín visszaadásra képes bármely hallgatósági pozícióban bármely akusztikai környezetben.

A monitor meghajtására a gyár a Crown Audio I-Tech HD erősítőit ajánlja, amely elegendő kilowattnyi tiszta teljesítményt biztosít a 2216ND mélyhangszórónak és a D2 magashangszórónak. A forradalmi tölcsér mellett a Crown I-Tech erősítők illetve a BSS Soundweb London processzorok segítségével optimális crossover és EQ beállítások érhetők el. A mérőszoftver mellett a rendszer a Harman HiQnet System Architect szoftverével is vezérelhető és kalibrálható a lehető legtökéletesebb hangzás érdekében, legyen a hangfal földre, falra vagy mennyezetre helyezve. 
LETÖLTÉSEK SUPPORT GYÁRTÓ