Termékeink > > EON600EON600


A 2013-as téli NAMM Show-n mutatkozott be a legendás EON sorozat legújabb generációja az EON600-as széria. Kialakítása teljesen eltér a megfizethető kategóriás hordozható PA rendszereknél megszokottaktól, mivel az új EON 600-as széria teljesen vadonatúj fejlesztés, mely során a JBL továbbfejleszett tölcsér-technológiája és szabadalmazatott hangszórói kerültek felhasználásra. Az EON600 széria jóvoltából a high-end stúdiómonitorok kivételes minősége válik elérhetővé egy rendkívül rugalmas könnyen használható PA rendszer formájában.

"Megtaláltuk a módját hogy hogyan juttasuk el a stúdió monitorok minőségi hangzását a hordozható PA rendszerek felhasználóihoz, mely kizárólag csak a JBL forradalmi tölcsér- és hangszórófejlesztések terén alkalmazott innovációinak felhasználásával vált lehetővé." mondta Andy Flint, A JBL Professional PA Marketing szenior menedzsere. "Az EON600 új meglepő megjelenése logikai továbblépést jelent a híres és úttörő EON formavilág történetében, mely a legújabb anyagtechnológiák, akusztikus tudomány, hangszóródizájn és felhasználóbarát kialakítás alkalmazását jelenti."


EON615

Az EON600 széria első modellje az EON615, egy 15" mélyhangszóróval szerelt aktív kétutas hangsugárzó. A hangszórók meghajtásáról és a különféle alkalmazásokhoz szükséges headroom-ról a beépített 1000 Wattos erősítőmodul gondoskodik. A testreszabott JBL magas- és mélyhangszórók masszív hangnyomásszintet biztosítanak jóval alacsonyabb torzítás mellett az egész frekvenciatartományon belül. 


Az EON615 megjelenése egyben vadonatúj megközelítése a tölcsér kialakításoknak, mely megoldás a hagyományos hangsugárzók egyik velejáró problémájára: különböző frekvenciaátvitel a tengely menti és tengelyen kívüli tartományokban. A JBL mérnökei korszerű mérési technikákat felhasználva vizsgálták az új EON magas- és mélyfrekvenciás lesugárzási karakterét, melynek során 36 különböző hallgatói pozícióból végeztek méréseket, majd az eredményeket felhasználva tervezték meg a komponensek tölcséreit, melyekkel lellenőrizhették a magasfrekvenciás lesugárzást a keresztváltási pontot és a mélyfrekvenciákat.

A speciális fodros kialakítás a különböző szélessávú frekvenciák terjedését hivatott szolgálni , mely egyenletes átvitelt biztosít a 90 fokos lefedés minden egyes pontján. A tengelymenti és tengelyen kívüli átvitelek közötti hangminőség és egyenletesség átfogó lefedést és magas érthetőséget biztosít, mely ugyanazt a kifinomult transzparens hangzást jelenti az egész hallgatóság számára. Ezen tulajdonságok ezidáig csak a high-end stúdiómonitorokra voltak jellemzők, de mostantól, első ízben hordozható és megfizethető rendszernél is elérhetők.

Mivel a hangzás finomhangolása kényelmes és átfogó vezérlést igényel, ezért a JBL mérnökei egy iOS és Android támogatással rendelkező interfészt integráltak a hátoldali modulba, mely Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül párosítható eszközeinkkel. Segítségével távolról vezérelhető a Master hangerő, és az 5 sávos felhasználó által konfigurálható parametrikus EQ. A beállítások elmenthetők és később vissza is tölthetők. Az interfész az EON alaplapra integrált 32 bites, 130 Mhz-es, alacsony fogyasztású audio DSP alrendszerét vezérli, mely manapság a legjobb a maga kategóriájában: gyors, hatékony és kivételes hangminőséget biztosít. A 4 stratégiai ponton elhelyezett fogantyú jóvoltából könnyen szálítható és telepíthető a rendszer, a lábak kialakítás révén több hangfal is biztonságosan egymásra helyezhető, szállítható és tárolható. Az extraerős borítás pedig időtállő megbizhatóságot jelent, mely névjegye minden JBL terméknek. 

Tulajdonságok:

Rendszer típusa: aktív, 15" kétutas, bassz-reflex
Maximális hangnyomásszint: 127 dB
Frekvencia tartomány (-10dB): 46.8 Hz - 20 kHz
Frekvencia átvitel (+-3dB): 50.8 Hz - 20 kHz
Lefedés: 90°x50°
Erősítő: D-osztályú
Teljesítmény: 1000 W (2x500W)
Méretek (M x SZ x H): 708 x 428 x 368 mm
Nettó tömeg: 17.69 kg


EON610 EON612

"Az EON615 januári bemutatkozása óta hihetetlen érdeklődés övezi a sorozatot, a 610 és 612 típusokkal modern és kompakt opciókkal bővítettük a lehetőségek számát egy olyan hordozható rendszerhez melynek tényleg páratlan a hangja" - mondta Andy Flint a JBL Professional PA szenior menedzsere. " Az EON600 széria képviseli azt a teljes újragondolást amilyen egy igazán jó és megfizethető aktív hordozható rendszer csak lehet"

Az EON610 és EON612 motorja a beépített 1000 wattos erősítőmodul, mely elegendő headroom-ot biztosít minden alkalmazáshoz, fixen telepített PA rendszerektől a turnézó együttesekig. Az egyedi  JBL magas- és mélyfrekvenciás sugárzók masszív hangnyomást és rendkívül kicsi torzítást biztosítanak az egész frekvenciameneten. 

Az EON600 teljesítményének az alapja mégis inkább a tölcsér fejlesztés terén elér áttörés, mely megoldja a hagyományos aktív rendszerek egyik velejáró problémáját: a nyaláboltságot, mely teljesen más frekvencia átvitelt eredményez a tengely menti és a tengelyen kívül eső tartományokban. A JBL mérnökei 36 különböző pontból vizsgálták meg a magas- és mélyhangszórók lesugárzási karakterisztikáját felhasználva a JBL exkluzív és modern mérési technikáit, majd az eredményeket felhasználva egyedi tölcséreket készítettek mind a a magas mind a mélyfrekvenciás hangszórókhoz.

A speciálisan barázdált formaterv kifejezetten a struktúra részeként került megtervezésre, feladata hogy segítse a lesugárzást az egész frekvenciatartományon keresztül, mely homogén lefedésről gondoskodik a teljes lesugárzott területen. A konzisztens és minőségi tengely menti valamint azon kívüli átvitel rendkívül jó érthetőséget és ugyanazt a hangzást biztosítja a teljes hallgatóság részére. A stúdió monitorokra jellemző high-end hangzás most először érhető el a hordozható nagyteljesítményű kategóriában. 

Mivel a hangzás finomhangolása kényelmes és átfogó vezérlést igényel, ezért a JBL mérnökei egy iOS és Android támogatással rendelkező interfészt integráltak a hátoldali modulba, mely Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül párosítható eszközeinkkel. Segítségével távolról vezérelhető a Master hangerő, és az 5 sávos felhasználó által konfigurálható parametrikus EQ. A beállítások elmenthetők és később vissza is tölthetők. Az interfész az EON alaplapra integrált 32 bites, 130 Mhz-es, alacsony fogyasztású audio DSP alrendszerét vezérli, mely manapság a legjobb a maga kategóriájában: gyors, hatékony és kivételes hangminőséget biztosít. A 4 stratégiai ponton elhelyezett fogantyú jóvoltából könnyen szállítható és telepíthető a rendszer, a lábak kialakítás révén több hangfal is biztonságosan egymásra helyezhető, szállítható és tárolható. Az extraerős borítás pedig időtálló megbízhatóságot jelent, mely névjegye minden JBL terméknek.


EON618S

A bevezetése óta hihetetlen népszerűségnek örvendő hordozható széria, a gyakorlatilag az alapoktól újratervezett 4. generációs, EON600-as széria mostantól teljeskörű megoldásokat kínál a kategória vásárlóinak: megérkezett ugyanis az oly annyira hiányolt szubbasszus láda az EON618S. A rendszer mélyfrekvenciás kiegészítője egy 18” méretű hangszórót hordoz magában, és a szélessávú modellekkel megegyező 1000 wattos erősítőmodulból táplálkozik. A célirányosan tervezett nagy űrtartalommal rendelkező doboz igazi mélyfrekvenciás támogatást nyújt mely a jelenleg a legjobb  ár/érték arányú szub a maga kategóriájában, mely egyaránt alkalmazható bármely topsugárzóval: EON610, EON612, EON615.

A széria sajátos formavilágát is megörökölte a korábban kiadott EON600-as modellektől: prémium minőségű fogantyúk, standard M20-as menetes adapter hangfalállványokhoz és extrém strapabíró borítás. Az erősítő DSP modulja számos előre programozott gyári beállítással segíti a könnyű és gyors beállítást: EON600 és EON200-as gyári presetek, sőt más gyártók szélessávú gyári beállításai is előhívhatók az iOS valamint Android platformokra is ingyenesen elérhető EON Connect Bluetooth vezérlőalkalmazás segítségével.

Az EON618S maximális hangnyomásszintje 134 dB, 31Hz-150Hz (-10dB) frekvenciatartományon belül, 42,5 Hz –től 150 Hz-ig (-3dB) terjedő tényleges átvitel mellett. A hangfal súlya mindössze 40 kg. A tervezésnek köszönhetően a maximalizált űrtartalom ellenére továbbra is a hordozhatóság maradt a legfőbb szempont. 
A világ egyik legismertebb hordozható szériájának újra tervezése gyakorlatilag az alapoktól kezdve valósult meg.

A gyártás során felhasználásra került az eddig csak a prémium minőségű stúdió monitorokban elérhető tölcsértechnológia is, valamint a JBL szintén ehhez a szériához tervezett és gyártott hangsugárzói is. Az EON600 az első EON széria mely rendkívül kényelmes Bluetooth távvezérlési lehetőséget is kapott így bármikor hozzáférhető az erősítő DSP modulja. 

 
LETÖLTÉSEK SUPPORT GYÁRTÓ