Termékeink > > CWT128CWT128


A 2013-as NAMM Show-n majd az amszterdami ISE 2013-as kiállításon is megtekinthető volt a JBL Professional vadonatúj extrém széles lefedéssel rendelkező installációs hangsugárzója a CWT128. A CWT elnevezés egy újonnan alkalmazott technológiát takar (Crossfired Waveguide Technology) melynek lényege hogy a hangfal a tölcsérek kialakításának és elhelyezkedésének köszönhetően 160 fokos vízszintes lefedésre képes.

A CWT128 relatívan kompakt méretű (81cm x 25cm x 30cm), mely kialakítás kb. egyharmad annyi helyet foglal mintha két, ugyanekkora lefedést biztosító hangsugárzó kerülne elhelyezésre oldalanként. A CWT128 ideális megoldás előadótermekbe, templomokba, várótermekbe, szórakoztató parkokba, sportlétesítményekbe és más bel- és kültéri alkalmazásokhoz. Mivel egyetlen sugárzó is elég kettő helyett, az installációs költségek csökkenthetők a kevesebb számú hangsugárzó, kábelezés, munkaerő alkalmazásával. A CWT128 a letisztult és elegáns formáknak köszönhetően bármely architektúrába belepasszol.

A CWT128 lényege a szabadalmaztatott CWT technológia, melynek lényege tulajdonképpen a kettéosztott tölcséres kialakítás, melynek mindkét felében egy-egy kompressziós magassugárzó foglal helyett és sugároz két különböző irányba. A tölcsér kivételes tengelyen kivüli átvitelt biztosít és semlegesíti a több sugárzó használatakor fellépő interferenciákat. Mindemellett megnövelt érthetőség és valósághű hangzás vált ezáltal elérhetővé. 

A CWT128-ban két 2408H-1 típusú 1” átmérőjű neodímium mágneses kompressziós magassugárzó foglal helyet, melyek a tiszta és pontos hangzásukról és a nagy teljesítményükről már ismertek a korábbi szériákból (MRX500, PRX500, PRX600).
A mélyfrekvenciás hangok két darab JBL SFG™ (Symmetrical Field Geometry) mélyhangszórón szólalnak meg, melyek vörösréz bevonatú 2,5” átmérőjű alumínium tekercsel és szintén vörösréz bevonatú sarukkal biztosítja a tekercs lecsökkent induktív ellenállását, és a torzítás mértékét a tisztább átvitel, nagyobb és kifinomultabb mélytartomány érdekében.

A strapabíró rétegelt doboz többféle módon függeszthető, és a JBL híres DuraFlex™ bevonatával, valamint porbevonatú acélráccsal és akusztikai szivaccsal is rendelkezik. A 4db M10-es függesztési pont a hangfal tetején és oldalán helyezkedik el, ezenfelül 4 további M8-as pont is található a doboz hátulján mely teljesen kompatibilis az OmniMount™ falra szerelhető tartókeretekkel. A csavaros hangfalcsatlakozókat időjárásálló borítás védi, és a passzív hangváltó mellett egy 70/100 Voltos transzformátor modul is beépítésre került. 
A hangfal több kivitelben is rendelhető: fekete illetve fehér színben valamint időjárásálló (CWT128-WRC) és extrém-időjárásálló (CWT128-WRX) kivitelben is. 

„A legtöbb fix installáció esetében a legnagyobb kihívás az hogy a csúcsminőségű vízszintes szélessávú lefedés nagyobb legyen mint 100 fok.” Mondta Jon Sager, a JBL Professional installációs részlegének vezetője. „ Ehhez általában kettő vagy több hangsugárzó szükséges egymás mellé vagy különböző ferde konfigurációkban elhelyezve. Viszont ez különböző, az átfedésekből adódó interferenciákat, kieső hangmezőket és lecsökkent érthetőséget eredményezhet. A CWT128 egy zseniális hely- és költségtakarékos megoldás”
LETÖLTÉSEK SUPPORT GYÁRTÓ