Termékeink > > 7i SERIES7i SERIES


A példa nélküli minőségi hangzás biztosítása kompakt formátumban – ennek jegyében mutatta be a Harman Professional csoportba tartozó JBL Professional az új, prémium minőségű referenciamonitorokat tartalmazó 7-es széria első két tagját a 708i és 705i típusokat.
A széria alapja a szabadalmaztatott technológiákat felvonultató zászlóshajó az M2, a fejlesztések során kizárólag a broadcast és utómunka szegmens legmodernebb igényeit tartották végig szem előtt, úgy mint a pl. surround tartalom, és a legújabb népszerű audioformátumok.

Hardveres szempontból a többcsatornás monitorozás számos kihívást hordoz magában: a videó kijelzők elhelyezkedése erősen behatárolhatja a hangsugárzók elhelyezési lehetőségeit, tápfeszültség forrás kiépítése minden egyes sugárzóhoz plusz költségeket jelent, valamint egy többcsatornás monitorrendszer vezérléséhez szintén költséges külső eszközök szükségesek. A hagyományos aktív stúdió monitorok használata problémás. A megoldás egy újgenerációs hardver kifejlesztéséért kiáltott:


A 2014-es AES kiállításon a JBL Professional hivatalosan is bemutatta a vadonatúj 8” méllyel szerelt kétutas 708i, és a kisebb 5” átmérőjű mélyhangszóróval ellátott 705i passzív installációs monitorokat, elképesztő frekvencia-átvitellel és méretüket meghazudtoló kimeneti teljesítménnyel. A kivételes teljesítmény érdekében a JBL kifejlesztett egy vadonatúj miniatűr magasfrekvenciás hangszórót – a 2409H-t – mely pehelysúlyú gyűrűs membrános kialakításnak köszönhetően nagyon nagy kimeneti teljesítményt képes leadni, alacsony torzítás és rendkívül magas 35 kHz-es frekvenciaátvitel mellett. A JBL két vadonatúj nagy kitérésű 5” és 8” méretű mélyhangszórót is kifejlesztett, a 725G és 728G típusokat, melyek robusztus mélyfrekvenciás teljesítményre képesek akár 30 Hz-es mélységben is. 
A JBL jellegzetes, és szabadalmaztatott Image Control tölcsérei, és a kifinomult szétválasztással rendelkező hangváltó áramkör észrevehetetlen váltási átmeneteket, részletes térbeli hangképzést és semleges átvitelt biztosítanak, különösen a kritikus beszédtartományban.

Az előlapi nyílással ellátott rétegelt nyírfa doboz már telepítésre készen kerül a vásárlók kezébe, ugyanis gyárilag szerelt hátsó- és alsó függesztési pontokkal is el van látva. Ez számos jelenleg kapható függesztőkerettel kompatibilis, így a monitorok pozíciója teljes mértékben a látótérhez és a videó kijelzőkhöz igazítható.
A hangszórók meghajtására a szintén Harman csoportba tartozó Crown DCi 8/300N 8 vagy 4 csatornás teljesítményerősítője ajánlott. A 705i és a 708i egyetlen erősítőcsatornáról vagy bi-amp módban is hajtható. A nagyobb pontosság és terem-terem konzisztencia érdekében a BSS Audio gyári beállításokat bocsájt rendelkezésre Soundweb London szabadon konfigurálható, jelfeldolgozó processzoraihoz, különböző EQ és mélyhang vezérlési opciókkal. A processzor 16 vagy több analóg illetve AES/EBU bemenetet képes fogadni, és Cat5 csatlakozással köthető össze a DCi teljesítményerősítővel. 

Az egész rendszer rugalmasan vezérelhető a HiQnet Audo Architect™ szoftveren keresztül, hardveres vezérlővel vagy tablettel. Az erősítők, a processzor és az 5”, 8” valamint a 15” (M2) méretű hangsugárzók által alkotott rendszer moduláris, tehát szabadon méretezhető bármely méretű szobához és csatornaszámhoz. A kivételes frekvenciaátvitel és tuning lehetőség még nagyobb terem-terem konzisztenciát és pontosságot biztosít a keverő pozícióban.


„A 705i és a 708i létrehozásával a JBL tovább emeli a lécet a stúdió monitorokkal szemben támasztott elvárások terén. Ezek a típusok mindenre kiterjedő kutatási és fejlesztési munka, valamint számos felvételi és broadcast felhasználónkkal történő szoros együttműködés eredményei.” – mondta Peter Chaikin, a JBL Professional  Recording&Brodacast szenior menedzsere. „ Az AES-en tapasztalt reakciók mutatják hogy elértük a célunkat!”
LETÖLTÉSEK SUPPORT GYÁRTÓ