Ne maradj le semmiről!

Itt találod a Harman Professional Solutions legfrissebb híreit magyar nyelven!

Jó böngészést!


Venue Synthesis – Megérkezett a JBL Professional új akusztikus szimulációs szoftvere!


A Venue Synthesis-ben mutatkozik be a háromdimenziós akusztikus előrejelzések futtatásának lehetősége, a teljes rendszerek akusztikus teljesítményének szimulálása, valamint a berendezések biztonságos függesztéséhez szükséges megerősítés.

ISE 2024 (Stand #3F300) – BARCELONA - A HARMAN Professional Solutions, az audió-, videó-, világítás- és vezérlőtechnológiák globális vezető vállalata ma bemutatta a JBL Professional JBL Venue Synthesis akusztikus szimulációs szoftverét. Ez az ingyenes asztali alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akusztikus lefedettséget tervezzenek és szimuláljanak, és komplett JBL hangosító rendszereket készítsenek elő függesztéshez vagy fix telepítéshez bármilyen környezetben, bármilyen léptékben, 2D-ben és 3D-ben egyaránt.

A Venue Synthesis-ben mutatkozik be a háromdimenziós akusztikus előrejelzések futtatásának lehetősége, a teljes rendszerek akusztikus teljesítményének szimulálása, valamint a berendezések biztonságos függesztéséhez szükséges megerősítés. A felhasználók 3D helyszínmodelleket hozhatnak létre vagy importálhatnak, interakcióba léphetnek a JBL Professional hangszórók és tartozékok valósághű 3D modelljeivel, és bármely síkon előre szimulálhatják a lefedettséget a JBL termékből álló teljes rendszerhez.

Az új alkalmazás, amely a JBL Line Array Calculator alkalmazást váltja fel, az alapoktól kezdve úgy lett megtervezve, hogy kihasználja a továbbfejlesztett akusztikai és mechanikai motor előnyeit, és ultrarealisztikus 2D és 3D grafikát kínál, a fizikai függesztési pontos megjelenítésével.

A Venue Synthesis segítségével soha nem volt ennyire egyszerű a rendszereket a tervezéstől az üzembe helyezésig kezelni, az idő- és költségtakarékos tervezési döntésektől a pontos előrejelzések futtatásáig a biztonságos rögzítésig – mindezt 3D-ben. A Venue Synthesis tökéletes tour rental cégeknek, tulajdonosoknak, akusztikai tanácsadóknak és élő hangrendszer-mérnököknek, legyen szó tetszőleges léptékű akusztikus rendszerek tervezéséről.

„A Venue Synthesis megjelenése valóban kiegészíti a teljesítmény alapú audió portfóliónk eszköztárát” – mondja George Georgallis, a HARMAN Professional Solutions Performance Audio termékmenedzsmentért felelős igazgatója. „A 3D előrejelzés évek óta a legkeresettebb termékünk; ezen funkció hozzáadásával tovább bővül professzionális PA-rendszereink értéke és teljesítménye.”

„Akár kis helyszínek, akár nagy stadionok hangrendszerét tervezzük, a Venue Synthesis segítségével könnyedén megtervezhető és magabiztosan szimulálható az akusztikus lefedettség” – teszi hozzá Santiago Ortiz, a HARMAN Professional Solutions vezető akusztikus mérnöke. „Gondosan modelleztük a jellánc összes összetevőjét, a bemeneti jeltől az erősítő kimeneti feszültségéig, hogy a valósághoz kapcsolódó pontos hangnyomásszinteket modellezzük. Az összetett helyszínrajzokat és az összetett hangrendszer-konfigurációt is hihetetlenül egyszerűvé és szórakoztatóvá tettük. Úgy gondoljuk, hogy ez alapjaiban változtatja meg az élő hangzás iparágát, és alig várjuk, hogy lássuk, ahogy ez a hatékony és ingyenes eszköz miként segít ügyfeleinknek felejthetetlen élményeket teremteni."

 

A Venue Synthesis három intuitív működési módot kínál:

 

Venue mód: Gyors, egyszerű modellező eszközök

 

A Venue mód megkönnyíti a helyszínmodellek gyors létrehozását 2D-ben vagy 3D-ben az ipari szabvány geometriai formátumok használatával, vagy a helyszínek felépítését akár a semmiből. Importálhat és nyomon követhet 2D kapcsolási rajzokat általános fájlformátumok segítségével, hogy gyorsan és méretben modellezzen helyszíneket, valamint közös építészeti és közönségterületeket hozzon létre, például erkélyeket a Special Object Creator segítségével.

 

Akusztikus mód: Tervezés a legkisebb részletekig

Használja az Acoustics módot a JBL Professional hangszórórendszerek felépítéséhez és finomításához, beleértve a felfüggesztett és földre helyezett line array sorokat, szétosztott mélynyomókat és pontforrás rendszereket. Konfigurálja a berendezések mennyiségét és paramétereit, beleértve a rendszer méretét, pozícióját, szögeit, a DSP-t és az erősítő beállításait.

A felhasználók megjeleníthetik a gyorsan renderelő előzetes "Quick SPL" lefedettséget, vagy teljesen leképezhetik az SPL-t a helyszínre 1/12 oktávos frekvenciafelbontással – amely az 1/3 oktávos iparági szabványnál jóval kifinomultabb – lehetővé téve a nagy felbontású és rendkívül pontos lefedettségi vizualizációt, és a magasfrekvenciás csatornákra vonatkozó „lufiadatokat” 2 fokig mérve. A 3D Full System Mapping funkció precízen leképezi az akusztikus lefedettséget bármely közönségsíkon, és optimalizálhatja a tengelyen kívüli átvitelt, kiegészítheti a tengelyen kívüli lefedést pontforrású hangszórókkal, és korrigálja az akusztikus árnyékokat, mint például a templomoszlopok vagy az erkély alatti területek.

A System Groups funkció segítségével rendszerezheti és összekapcsolhatja a hangszórókat és a tömböket akusztikai tulajdonságok szerint, a 2D rendszernézetet pedig a lefedettség, az ütközési pontok és a hangszóró szögeinek megjelenítéséhez. A Delay Optimizer optimalizálja a hangszórók késleltetését az egész helyszínre. A System Group File Export funkció teljes mértékben integrálva van a JBL Performance Manager alkalmazással és az újonnan frissített JBL ArrayLink mobilalkalmazással, amely QR-kód rendszert használ a függesztési információk átadására a helyszíni technikusoknak.

 

Mechanics Mód: Legyen biztonság és megbízhatóság

A Mechanics mód lehetővé teszi a felhasználók számára a mechanikai beállítások – beleértve a felfüggesztett tömböket – érvényesítését és finomítását, hogy megerősítsék a rendszer megvalósíthatóságát, biztonságát és megbízhatóságát 2D és 3D konfigurációs nézetekkel. Az Array Statistics eszköz megerősíti a szabályozási követelmények betartását, és egy valós idejű figyelmeztető rendszer figyelmezteti a felhasználókat a biztonsági és megbízhatósági problémákra a rendszerben.

 

További részletek és letöltés: https://jblpro.com/products/venue-synthesis