Ne maradj le semmiről!

Itt találod a Harman Professional Solutions legfrissebb híreit magyar nyelven!

Jó böngészést!


JBL VTX-A6 és VTX-B15: Tovább bővül a VTX line-array hangfalcsalád


Debütálnak az új kompakt array sugárzók és szubok

Northridge, Kalifornia – A Harman Professional Solutions a nyár közepére ütemezte legújabb termékleleplezését, az immáron szokásos helyszínnek mondható JBL főhadiszálláson Northridge városában. Hivatalosan is bemutatkoznak ugyanis a zászlóshajó VTX sorozat legújabb kompakt tagjai: A 6,5” méllyel ellátott VTX-A6 kétutas passzív szélessávú line-array sugárzó, illetve a két változatban is rendelhető VTX-B15 15” mélyhangszóróval szerelt kompakt szubbasszus láda.  

A VTX A6 és VTX B15 a JBL legújabb akusztikus technológiáit hozzák el abszolút kompakt méretben kicsi- és közepes méretű touring és fix installációs alkalmazásokhoz, további sokoldalúságot és lehetőségeket biztosítva produkciós cégeknek, turné fellépésekhez, rental vállalkozásoknak, színházaknak, templomoknak, illetve minden olyan helykritikus alkalmazásnak, ahol prémium hangzás az elsődleges igény.

„Ha a JBL VTX-A szériát választod, akkor egy komplex ökoszisztéma mellett teszed le a voksod, közös akusztikus profilokkal és függesztési rendszerrel, konzisztens hangképpel és egységesített rendszertervező és működtető eszközökkel.” – mondta George Georgallis, a Harman Professional Performance Audio igazgatója. „Ezen felül a VTX új ultrakompakt méreteinek köszönhetően teljesen kimaxolhatod a befektetésed és VTX minőséget adhatsz bármilyen méretű alkalmazáshoz.”


 Az A6 egy szélessávú kétutas passzív line-array sugárzó, teljes mértékben az alapkoról tervezve, mely elképesztő akusztikus teljesítményt és könnyed integrációs lehetőségeket nyújt önálló rendszerként és nagyobb VTX rendszerek kiegészítőjeként is. A doboz kettő darab egyedi tervezésű 6,5” átmérőjű mélyhangszórót, és egy 3” méretű gyűrűs membránnal ellátott kompressziós driver-t tartalmaz, kiegészítve a JBL VTX akusztikus innovációival, mint a JBL szabadalmazott RBI™ integrátor felülete, és a Differential Drive® dupla tekercses dupla mágneses hangszórói. Az eredmény: nagy rendszerekre jellemző teljesítmény ultrakompakt dobozba csomagolva, 67 Hz -es mélységig és akár 134 dB-es maximális hangnyomással.

 A rendszer mélyfrekvenciás bővítését hivatott szolgálni az új VTX B15 kompakt 15” szubbasszus. A szélessávú modellhez hasonlóan a B15 is tartalmaz mindent a JBL egyedülálló akusztikus vívmányaiból, mint a SlipStream™ duplán szélesedő exponenciális reflex nyílása, és a Differential Drive dupla tekercses dizájn. A láda a JBL új 2285H 15” méretű új fejlesztésű mélyhangszóróját tartalmazza, melyet teljes mértékben a linearitás, hatékonyság és a 18” méretű vetélytársakra jellemző kitérés jegyében alkottak meg. A B15 két különböző változatban rendelhető: a függeszthető VTX-B15 és a függesztő hardver nélkül gyártott, ground stack alkalmazáskhoz tervezett VTX-B15G.

Mind az A6, mind a B15 a VTX A sorozat egyedülálló és sokoldalú függesztőrendszerét is tartalmazzák, a pontos és lehető legkönnyebb telepítés érdekében. Csak állítsd be a megfelelő szögeket amíg a komponensek a földön vannak, majd a függesztést követően a reteszes mechanizmus automatikusan a helyükre igazítja a ládákat. A B15 ugyanazzal a szélességgel és függesztő hardverrel rendelkezik, mint az A6, így egyaránt használhatók függesztett array és ground stack konfigurációkban is. Rádásul a B15 támogatja a kardioid szub elrendezést is.

Továbbítsd és oszd meg a rendszer szükséges információit valós időben a csapat többi tagjával a JBL szoftveres eszközeivel, mely tartalmazza a JBL LAC3 tervezőalkalmazást, az Array Link nevű elrendezést segítő eszközt, és a Performance Manager névre hallgató konfigurációs és vezérlőszoftvert. Egyszerű és intuitív interfészek melyekkel percek alatt elvégezhető a rendszertervezés és bárhonnan vezérelhetők a funkciók.
A JBL VTX A széria nem csak az akusztikus tudományban, hanem anyaghasználatban is prémium minőséget képvisel. A doboz a kültéri körülményeknek is ellenálló rétegelt nyír lemezekből áll, a szokásos fekete Duraflex borítással ellátva, valamint a porszórt bevonattal rendelkező hatszögmintás rozsdamentes acél rácsokkal és akusztikusan transzparens szivacsokkal kiegészítve. Mindegyik modell IP-55 besorolású, és minden fém rész magas osztályzatú acélból készült korrózió elleni bevonattal ellátva.

https://jblpro.com/en-US/products/vtx-a6

https://jblpro.com/en-US/products/vtx-b15

https://jblpro.com/en-US/products/vtx-b15g