Ne maradj le semmiről!

Itt találod a Harman Professional Solutions legfrissebb híreit magyar nyelven!

Jó böngészést!


JBL PRX ONE – Bemutatkozik az új minden-az-egyben PA array rendszer!


Itt az új JBL Professional minden-az-egyben array rendszer.

Tovább gyarapodik a manapság igencsak népszerű hordozható oszlopsugárzók családja, a JBL Professional ugyanis a northridge-i főhadiszálláson egy vadonatúj fejlesztésről rántotta le a leplet egy élő webinárium keretein belül.

Az új termék a PRX ONE névre hallgat, és a mai modern hordozható és installációs igényeknek megfelelő lehetőségek széles tárházát vonultatja fel, páratlan teljesítménnyel, akusztikus tulajdonságokkal és funkcionalitással, mindez egy nagyon karcsú, kompakt kialakításban, mely alig több mint 25 kg! A rendszer elképesztő 130 decibeles szélessávú konzisztens hangnyomásra képes, köszönhetően az egyedi tervezésű 12 magassugárzós oszlop array modulnak mely a JBL A.I.M. (Array Inumbration Mechanics) akusztikus tervezésével készült, illetve a 12” átmérőjű bassz-reflex mélysugárzónak, és nem utolsósorban a beépített 2000 Watt csúcsteljesítményű D-osztályú digitális erősítőmodulnak.

Az előadók, legyen szó bármilyen szakértelmi szintről, nagyon gyorsan és könnyedén nagyszerű hangzást teremthetnek, a PRX ONE egyedülálló és mindent átfogó jelformáló csomagjának jóvoltából: professzionális Lexicon effektprocesszor, professzionális dbx processzor és az elmenthető 8 személyes beállítás. A jelformáló szekció tartalmaz zengetőt, 8 sávos EQ-t, késleltetést, kompresszort, limitert, duckert, visszhang-effektet, szubharmonikus szintézist, és a dbx DriveRack technológiáját, benne a népszerű és forradalmi AFS automatikus gerjedésgátló algoritmussal. A DSP vezérlés három szinten állítható, tehát teljes mértékben tudásszinthez igazítható.

A kreatív munkát hivatott még segíteni a szintén beépített 7 csatornás digitális Soundcraft keverő, mely kétféle üzemmódban is használható: általános keverési módban,illetve channel strip módban, amikor is minden gombbal egyetlen csatorna paramétereit állíthatjuk. Minderről egy színes LCD kijelző nyújt vizuális tájékoztatást, illetve a szintén vadonatúj JBL Pro Connect univerzális mobilalkalmazás.

A PRX ONE színes LCD kijelzője komplett hozzáférést ad minden elérhető funkcióhoz, és a rémegyszerű beállítás mentés segítségével pillanatok alatt visszatölthető bármilyen egyedi beállítás. A dinamikus LED sorokról egyértelműen leolvashatók a jelszintek és a különböző csatornafunkciók és persze a némítás állapota és az esetleges túlvezérlés is.

„Mindegy, hogy énekes vagy, dalszövegíró, DJ vagy nagyvállalati előadó, a nagyszerű hangzás minden esetben kritikus tényező” – mondta Brandon Knudsen a JBL Professional termékmenedzsere. „Ezért amikor úgy döntöttünk, hogy tervezünk egy vadonatúj oszlopsugárzót, az akusztikus teljesítmény szerepelt az első helyen a listánkon. De ugyanakkor tudtuk, hogy minden más lehetőségnek is egyedinek kell lennie. A PRX ONE-t annyi sokoldalú lehetőséggel ruháztuk fel, amennyivel a lehető legszélesebb körben tudjuk elérni az előadókat: Az énekesek/dalszerzők nagyhasznát fogják venni a robusztus DSP és I/O lehetőségeknek, a DJ-k imádni fogják, hogy lehet tolni a rendszernek, a hőn áhított mély basszusokkal. Az előadók pedig üdvözölni fogják a rendszer vékony és diszkrét kialakítását és a preseteket, melyekkel instant elérhetővé válik a lehető legkiválóbb hangzás. Mindenki izgatottan várja, hogy lerakhassa az eddigi külsős felszerelést és lényegesen könnyíthessen az eddigi terheléseken, bárhol is játsszon.”

A PRX ONE használatával minden szék a legjobb szék a házban: tizenkét új, teljesen egyedi fejlesztésű magassugárzó dolgozik szinkronban a JBL egyedi A.I.M. geometrikusan optimalizált array-shading technológiájával, a teljes mértékben kontrollált és konzisztens lefedés érdekében.

 

Ezek az egyedi hangsugárzók rézborítású csatlakozókat kaptak, hogy csökkenjen az induktivitás, ezáltal kifinomultabb és még precízebb legyen az átvitel. A hangszórók teljesítménykompressziója lényegesen alacsonyabb, így még természetesebb a hangzás és kevesebb lesz az igény a nagyfokú DSP használatra. A HF szekció egészen 500 Hz mélységig van optimalizálva, így a mélyhangszóró még természetesebb és pontosabb basszus hangokat fog megszólaltatni. A mélyhangszóró alsó átviteli frekvenciája 35 Hz DSP használat nélkül.

A rendszer természetesen mobileszközökről is teljes mértékben vezérelhető: az új JBL Pro Connect alkalmazás, mely iOS-re és Androidra is letölthető már, teljes hozzáférést biztosít a keverőhöz, a DSP-hez, és a Bluetooth funkciókhoz egyaránt. A modern felhasználói felületen minden azonnal és könnyedén elérhető: hangerőállítás, EQ-zás, effekt aktiválás stb. akár több hangsugárzón is egyszerre.

A legújabb 5.0-ás Bluetooth modulon keresztül akár 10 db egység is irányítható egyidejűleg, de az integrált szimmetrikus XLR továbbfűzési lehetőségnek köszönhetően delay szekciók is felépíthetők, a beépített dbx DSP ugyanis 100 ms késleltetést is tartalmaz hangsugárzónként. A rendszerhez elérhető egy opcionális falra szerelő készlet is, mely segítségével a HF array szekció magasabbra is helyezhető akár falra vagy traverzre is a szubasszustól függetlenül fix installációs alkalmazásokba. De a mozgatás sem bonyolult, mert a doboz gyárilag tartalmaz egy HF szekcióhoz való bélelt hordtáskát, illetve a szubbasszus modul pedig egy beépített ComfortGrip fogantyút.

Csatlakoztathatsz mikrofonokat, hangszereket, mobileszközöket és vezeték nélküli felszereléseket is a PRX ONE sokoldalú I/O kapacitásának hála, amely 4 db professzionális Neutrik XLR-Jack kombinált bemenetet tartalmaz, melyekből kettőre fantomtáp feszültség is kapcsolható, ezen felül van még dedikált Hi-Z magasimpedanciás hangszeres bement is, és 2 db USB 2.0 port is, melyeken keresztül külső eszköz tölthető, vagy AKG vezeték nélküli eszközök tápellátása is megoldható.

Mint minden JBL Professional termék, a PRX ONE is átesett a JBL kőkemény 100 órás tortúra tesztjén, hogy biztosan megállja a helyét minden körülmények között. A rendszer egy rendkívül ellenálló burokban foglal helyet, hogy még a leg embert próbálóbb fellépéseket is kibírja, ugyanakkor eléggé diszkrét ahhoz, hogy bármilyen prezentációs igényt kielégítsen.

A PRX ONE ideális választás DJ-knek, zenészeknek, vállalati előadásokhoz, rental cégeknek, és templomoknak is. Tulajdonképpen bárkinek, aki a kategória legerősebb és legjobb akusztikus teljesítményű hangsugárzóját keresi, kreatív vezérléssel és sokoldalú csatlakozási lehetőséggel, elegáns és diszkrét megjelenéssel.


PRX ONE | JBL Professional Loudspeakers