Ne maradj le semmiről!

Itt találod a Harman Professional Solutions legfrissebb híreit magyar nyelven!

Jó böngészést!


JBL LCT81C/TM és MCT-CSTTeth1 – Új Control Contractor mennyezeti sugárzó és biztonsági megoldás


Érkezik egy új álmennyezeti hangsugárzó, és egy utólag beszerelhető biztonsági rögzítés kerek ráccsal rendelkező Control álmennyezeti hangszórók részére.

A Harman Professional Solutions, a világ egyik vezető audio-, video-, világosítás és vezérléstechnológiai vállalata a kaliforniai Northridge-ben található főhadiszállásán hivatalosan is bemutatta a JBL Professional Control Contractor szériájának új megoldásait: a JBL LCT81C/TM álmennyezeti hangsugárzót, és a JBL MCT-CST Teth1 utólag felszerelhető biztonsági pányvát JBL Control 10, 20 és 40 szériás almennyezeti hangsugárzókhoz.

Az LCT 81C/TM nagy kimeneti teljesítményt és kivételes beszédérthetőséget kínál minden tanteremben, irodahelyiségben, bevásárlóközpontban, repülőtéren, üzlethelyiségben, illetve bármilyen helyen, ahol a beszédérthetőség és a letisztult zenei hangzás kritikus követelmény. Ez a rendkívül diszkrét, alacsony profilú hangsugárzó egy nagyon hatékony 8” (200 mm) átmérőjű, duplamembrános hangszórót tartalmaz 1” méretű tekercseléssel és egy nagy teljesítményű transzformátorral. A széles, 100 fokos lefedésnek köszönhetően kevesebb számú hangsugárzóval is egyenletes telítettség érhető el, a 96 dB-es érzékenység pedig hangos és tiszta hangzást eredményez, alacsonyabb teljesítménybeállítás esetében is.

A telepítése roppant egyszerű: Csak vegyük ki a helyéről a standard 600 x 600 mm-es álmennyezeti lapot, és illesszük be az LCT81C-t a helyére. A lapos kialakítás (103 mm) miatt az LCT81C bárhová telepíthető, ahová nagyobb mélységű sugárzók már nem férnek be. Még olyan helyekre is, ahol már van HVAC (hűtő-, fűtő-, és légkondícionáló) csatorna, csőszerelvényezés vagy egyéb más akadály. Mivel a hangszóró teljesen úgy néz ki, mint egy ventillációs panel, ideális megoldás azokra a helyekre, ahol a belső építész nem szeretné, hogy látszódjanak az álmennyezeti hangszórók.  Az LCT81C/TM 70/100Voltos és ohmikus üzemmódban is használható.



„A legtöbb álmennyezeti sugárzó telepítéshez legtöbbször magasan képzett szakemberre van szükség, aki precíz furatokat tud készíteni a gipszkarton panelekbe, amely nagy rendetlenséggel járó és időigényes folyamat.” – mondta Rick Kamlet, a Harman Professional Senior Installációs menedzsere. „Az LCT81C rögtön behelyezhető a standard metrikus panelek helyére, és a telepítéshez egyáltalán nem szükséges fúrni-faragni ezáltal nem is kell összekoszolni a megrendelő helyiségét. Ezek hangszórók tényleg minden igényt kielégítenek: hatékonyak, megfizethetőek, nagyszerű a hangjuk, és bárhová percek alatt telepíthetők.”
Ha installációs megoldásokról van szó, a biztonság az első: Az LCT81C/TM UL1480 és UL2043 certifikált, két szeizmikus rögíztőfület is tartalmaz a gyárilag a biztonságos elhelyezés érdekében.

A JBL Professional főhadiszállásán mutatták be a Control Contractor széria másik fontos biztonsági újdonságát a JBL MCT-CSTTeth1 terméket, amely egy utólag felszerelhető biztonsági kábelezés JBL Control 10, Control 20 és Control 40 benyomható ráccsal rendelkező álmennyezeti sugárzók részére. Ez a rendkívül strapabíró és megbízható biztonsági rögíztőkábel erős, tűznek rendkívül ellenálló aramid rostokból van csavarva, ás gyakorlatilag szemnek láthatatlan és az akusztikai tulajdonságokra is teljesen transzparens.

A JBL MCT-CSTTeth1 10 darabos csomagolásban kerül értékesítésre.   


 

Mindkét termék 2021. novembertől kapható.

JBL-LCT 81C/TM | JBL Professional Loudspeakers

mtc-cs-teth1-press-in-grille-safety-tether (jblpro.com)