Ne maradj le semmiről!

Itt találod a Harman Professional Solutions legfrissebb híreit magyar nyelven!

Jó böngészést!


Ara USB: Új AKG USB kondenzátormikrofon, két karakterisztikával


Bemutatkozott a kategória egyik legjobb kondenzátor mikrofonja 24bit/96kHz audió felbontással, mely tökéletes választás podcastereknek, youtubereknek és gamereknek.

 A kaliforniai Northridge városkában található Harman Professional főhadiszálláson hivatalosan is bemutatták az AKG Acoustics legújabb modelljét: az Ara USB-t, egy két különböző karakterisztikával is rendelkező USB kondenzátor mikrofont.

Az Ara elsődleges célközönsége azok a tartalomgyártók és zenészek, akik stúdió minőségű 24 bit felbontású 96 kHz-es hangot szeretnének rögzíteni, a legkiemelkedőbb beszédérthetőség, valamint a lenyűgöző vokál- és hangszeres sávok céljából. A mikrofon két különböző karakterisztikával segít fókuszálni az egyetlen hangforrásra vagy akár az összesre: az irányított Front (kardioid) karakterisztika közvetlenül a mikrofon előtt elhelyezkedő hangforrást veszi, míg a többi oldalról érkezőket nem, így ez egy kiváló megoldás podcastok, blog anyagok, gamer beszédek, videókonferenciák hangjának vételére, valamint beszéd- és hangszerek hangjának rögzítésére. 
A Front+Back (gömb) lehetőséggel aktiválódik a hátsó vételi zóna is, így a mikrofon minden irányból érkező hangot vesz. Ez a lehetőség több hangforrás egyidejű rögzítésére alkalmas, mint például, amikor több beszélő üli körbe a mikrofont egy interjú során. 

 

„Ami igazán nagyszerű az Ara mikrofonban, hogy elképesztő sok célnak meg tud felelni. Tökéletesen használható interjúk lebonyolításához, videó blogok felvételéhez mindezt végig kristálytiszta hangzással, és karcsú, áramvonalas formatervvel.” – mondta Chris Hansen, a Harman Professional Solutions Recording&Broadcast igazgatója.  „De természetesen ugyanúgy jó választás azoknak a gamereknek, akik a játékban a jórol, a fenomenális fokozatra kívánják emelni az in-game hangjukat. Az Ara a kialakításának köszönhetően akár 120 decibeles maximális hangnyomást is kezel, így a zenészek egy csomó tartalék headroom-ot kapnak, hogy bármit és bárkit rögzítsenek a zenekarból. A legjobb rész? Hogy az Ara 100% plug-and-play, köszönhetően az USB portnak, és a mindennel kompatibilis drivereknek.”

Az Ara esszenciális funkciói, mint a karakterisztika választás, a mikrofon némítás, és a fejhallgató hangerőszabályzó gomb mind a készülék elülső oldalán találhatók a lehető leggyorsabb és legkényelmesebb elérhetőség céljából. Az mikrofon alsó részén megtalálható még egy 3,5mm-es jack aljzat is, mely latency mentes monitor kimenetként használható. 

Az Ara kompakt kialakítása, és a sokoldalú rögzítési lehetőségek révén asztali- és stúdió célokra is egyaránt bevethető: Csak állítsd be a mikrofont az asztalodon a beépített yoke állvánnyal, vagy csavarozd rá standard mikrofonállványra, vagy vidd magaddal és rögzíts menet közben a mobilkészülékeddel. (Utóbbihoz opcionális adapterre lehet szükség).

A dobozban a mikrofon mellett megtalálható egy 2 méter hosszúságú USB-C – USB-A kábel, egy 3/8-5/8 méretű menetes mikrofonállvány adapter, és egy ingyenes regisztrációs kód Ableton Live Lite 11 felvételi szoftverhez. Az Ara tökéletesen együttműködik minden nagyobb ismert live-streaming, videókonferencia és zenei rögzítő szoftverrel

 

www.akg.com/ara