Ne maradj le semmiről!

Itt találod a Harman Professional Solutions legfrissebb híreit magyar nyelven!

Jó böngészést!


AKG K361 és K371 – Két új professzionális fejhallgató érkezik!


Az AKG fejlesztőmérnöki csapata nyáron sem tétlenkedik, hiszen gyakorlatilag minden felvezetés nélkül hirtelen bejelentették két új összecsukható professzionális modell érkezését.

A K361 és K371 fejhallgatók a stúdió-minőség és a modern, kompakt formavilág kombinációi, melyek bárhol rendelkezésre állnak a tartalomkészítők számára, hogy profi anyagot készíthessenek akár a stúdióban akár útközben. A kategória legjobb frekvencia átvitele, valamint a karcsú és esztétikus megjelenés tökéletes hidat képeznek a konzumer és a professzionális fejhallgatók közötti szakadék felett, a tartalomgyártók új generációja számára. 

A K361 és K371 az első olyan professzionális fejhallgatók az AKG termékskáláján, melyek fülkagyló része ovális kialakítású, mely az eddigieknél is kényelmesebb viseletet és minden eddiginél pontosabb frekvencia-átvitelt biztosítanak, mivel a lehető legjobban illeszkednek az emberi fej geometriájához. Mindkét modell a kategória legjobb 50mm átmérőjű hangszóróit tartalmazza teljesen oxigénmentes réztekercseléssel, a még tisztább hangzás és akusztikus precízió érdekében. 

A K361 15 Hz és 28 kHz között dolgozik, míg a K371 sport titánium ötvözetű membránja még ennél is részletesebb, elképesztő 5 Hz – 40 kHz közötti tartományban szólal meg. Ráadásul a K371 fejhallgatók aprólékos és rendkívül részletes hangoláson estek át, melyhez az AKG Reference Response Curve nevű akusztikus átviteli görbét használták fel, mely több évtizedes kutató- és gyűjtőmunka eredménye, mely során a kiterjedt hallást vizsgálták, és rengeteg különböző hallgatósági referenciát gyűjtöttek össze. Az eredmény a lehető legpontosabb neutrális hangzás, teljesen függetlenül attól, hogy az adott felhasználó mit is hallgat éppen, vagy az adott mix hol is készült. A fülkagylók 90 fokban elforgathatók, lehetővé téve az egyoldalas monitorozást, és a rendkívül könnyű súlyuknak köszönhetően szinte semmilyen nyomást nem fejtenek ki, így a fáradt kényelmetlen érzés teljes mértékben elfelejthető még a leghosszabb hallgatások során is. Mindkét modell doboza gyárilag tartalmaz egy hordtáskát, és lecsatolható extra kábeleket, hogy professzionális és konzumer forráshoz is csatlakozni lehessen.

Főbb tulajdonságok:

  • Zárt, fül köré illeszkedő kialakítás
  • 50 mm-es membrán
  • Oxigénmentes tekercselés
  • 32 Ohm impedancia
  • 114 dB SPL hangnyomás
  • Kényelmes szivacs fülpárnák
  • Karcsú elegáns formaterv
  • Összecsukható