Ne maradj le semmiről!

Itt találod a Harman Professional Solutions legfrissebb híreit magyar nyelven!

Jó böngészést!


Hírek

Venue Synthesis – Megérkezett a JBL Professional új akusztikus szimulációs szoftvere!

ISE 2024 (Stand #3F300) – BARCELONA - A HARMAN Professional Solutions, az audió-, videó-, világítás- és vezérlőtechnológiák globális vezető vállalata ma bemutatta a JBL Professional JBL Venue Synthesis akusztikus szimulációs szoftverét. Ez az ingyenes asztali alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akusztikus lefedettséget tervezzenek és szimuláljanak, és komplett JBL hangosító rendszereket készítsenek elő függesztéshez vagy fix telepítéshez bármilyen környezetben, bármilyen léptékben, 2D-ben és 3D-ben egyaránt.

A Venue Synthesis-ben mutatkozik be a háromdimenziós akusztikus előrejelzések futtatásának lehetősége, a teljes rendszerek akusztikus teljesítményének szimulálása, valamint a berendezések biztonságos függesztéséhez szükséges megerősítés. A felhasználók 3D helyszínmodelleket hozhatnak létre vagy importálhatnak, interakcióba léphetnek a JBL Professional hangszórók és tartozékok valósághű 3D modelljeivel, és bármely síkon előre szimulálhatják a lefedettséget a JBL termékből álló teljes rendszerhez.

Az új alkalmazás, amely a JBL Line Array Calculator alkalmazást váltja fel, az alapoktól kezdve úgy lett megtervezve, hogy kihasználja a továbbfejlesztett akusztikai és mechanikai motor előnyeit, és ultrarealisztikus 2D és 3D grafikát kínál, a fizikai függesztési pontos megjelenítésével.

A Venue Synthesis segítségével soha nem volt ennyire egyszerű a rendszereket a tervezéstől az üzembe helyezésig kezelni, az idő- és költségtakarékos tervezési döntésektől a pontos előrejelzések futtatásáig a biztonságos rögzítésig – mindezt 3D-ben. A Venue Synthesis tökéletes tour rental cégeknek, tulajdonosoknak, akusztikai tanácsadóknak és élő hangrendszer-mérnököknek, legyen szó tetszőleges léptékű akusztikus rendszerek tervezéséről.

„A Venue Synthesis megjelenése valóban kiegészíti a teljesítmény alapú audió portfóliónk eszköztárát” – mondja George Georgallis, a HARMAN Professional Solutions Performance Audio termékmenedzsmentért felelős igazgatója. „A 3D előrejelzés évek óta a legkeresettebb termékünk; ezen funkció hozzáadásával tovább bővül professzionális PA-rendszereink értéke és teljesítménye.”

„Akár kis helyszínek, akár nagy stadionok hangrendszerét tervezzük, a Venue Synthesis segítségével könnyedén megtervezhető és magabiztosan szimulálható az akusztikus lefedettség” – teszi hozzá Santiago Ortiz, a HARMAN Professional Solutions vezető akusztikus mérnöke. „Gondosan modelleztük a jellánc összes összetevőjét, a bemeneti jeltől az erősítő kimeneti feszültségéig, hogy a valósághoz kapcsolódó pontos hangnyomásszinteket modellezzük. Az összetett helyszínrajzokat és az összetett hangrendszer-konfigurációt is hihetetlenül egyszerűvé és szórakoztatóvá tettük. Úgy gondoljuk, hogy ez alapjaiban változtatja meg az élő hangzás iparágát, és alig várjuk, hogy lássuk, ahogy ez a hatékony és ingyenes eszköz miként segít ügyfeleinknek felejthetetlen élményeket teremteni."

 

A Venue Synthesis három intuitív működési módot kínál:

 

Venue mód: Gyors, egyszerű modellező eszközök

 

A Venue mód megkönnyíti a helyszínmodellek gyors létrehozását 2D-ben vagy 3D-ben az ipari szabvány geometriai formátumok használatával, vagy a helyszínek felépítését akár a semmiből. Importálhat és nyomon követhet 2D kapcsolási rajzokat általános fájlformátumok segítségével, hogy gyorsan és méretben modellezzen helyszíneket, valamint közös építészeti és közönségterületeket hozzon létre, például erkélyeket a Special Object Creator segítségével.

 

Akusztikus mód: Tervezés a legkisebb részletekig

Használja az Acoustics módot a JBL Professional hangszórórendszerek felépítéséhez és finomításához, beleértve a felfüggesztett és földre helyezett line array sorokat, szétosztott mélynyomókat és pontforrás rendszereket. Konfigurálja a berendezések mennyiségét és paramétereit, beleértve a rendszer méretét, pozícióját, szögeit, a DSP-t és az erősítő beállításait.

A felhasználók megjeleníthetik a gyorsan renderelő előzetes "Quick SPL" lefedettséget, vagy teljesen leképezhetik az SPL-t a helyszínre 1/12 oktávos frekvenciafelbontással – amely az 1/3 oktávos iparági szabványnál jóval kifinomultabb – lehetővé téve a nagy felbontású és rendkívül pontos lefedettségi vizualizációt, és a magasfrekvenciás csatornákra vonatkozó „lufiadatokat” 2 fokig mérve. A 3D Full System Mapping funkció precízen leképezi az akusztikus lefedettséget bármely közönségsíkon, és optimalizálhatja a tengelyen kívüli átvitelt, kiegészítheti a tengelyen kívüli lefedést pontforrású hangszórókkal, és korrigálja az akusztikus árnyékokat, mint például a templomoszlopok vagy az erkély alatti területek.

A System Groups funkció segítségével rendszerezheti és összekapcsolhatja a hangszórókat és a tömböket akusztikai tulajdonságok szerint, a 2D rendszernézetet pedig a lefedettség, az ütközési pontok és a hangszóró szögeinek megjelenítéséhez. A Delay Optimizer optimalizálja a hangszórók késleltetését az egész helyszínre. A System Group File Export funkció teljes mértékben integrálva van a JBL Performance Manager alkalmazással és az újonnan frissített JBL ArrayLink mobilalkalmazással, amely QR-kód rendszert használ a függesztési információk átadására a helyszíni technikusoknak.

 

Mechanics Mód: Legyen biztonság és megbízhatóság

A Mechanics mód lehetővé teszi a felhasználók számára a mechanikai beállítások – beleértve a felfüggesztett tömböket – érvényesítését és finomítását, hogy megerősítsék a rendszer megvalósíthatóságát, biztonságát és megbízhatóságát 2D és 3D konfigurációs nézetekkel. Az Array Statistics eszköz megerősíti a szabályozási követelmények betartását, és egy valós idejű figyelmeztető rendszer figyelmezteti a felhasználókat a biztonsági és megbízhatósági problémákra a rendszerben.

 

További részletek és letöltés: https://jblpro.com/products/venue-synthesis


JBL PRO CONNECT V2 – Megérkezett a mobil applikáció új verziója a JBL hordozható PA sugárzóihoz!

NORTHRIDGE, KALIFORNIA – A HARMAN Professional Solutions, a világ vezető audio-, világítás-, videó- és vezérlőrendszereket gyártó vállalata bejelentette a JBL Pro Connect V2-es érkezését, amely az univerzális vezérlőalkalmazásának legújabb verziója, a JBL hordozható PA hangszórók és rendszerek egyszerű kezeléséhez. Az új kiadás számos robusztus funkciót és fejlesztést tartalmaz, amelyek tovább egyszerűsítik a keverő-, DSP- és Bluetooth-funkciók teljes készletének gyakorlati vezérlését.

A V2 funkciói közé tartozik az új Demo mód az alkalmazás képességeinek teljes megismerése, valamint a rendszerbeállítások és az előbeállítások konfigurálása anélkül, hogy Pro Connect-kompatibilis hangszóróhoz kellene csatlakoztatni. A teljes képernyős mód növeli a felbontást a vezérlőelemek szerkesztéséhez és beállításához, a Pillanatfelvétel nyelvi támogatása pedig a pillanatfelvételek bizonyos helyi nyelveken történő mentésének kényelmét teszi lehetővé. Az alkalmazás számos további apróbb fejlesztést és teljesítményjavítást is tartalmaz.

Az Android és iOS eszközökhöz elérhető JBL Pro Connect biztosítja, hogy a támogatott hangszórók és rendszerek teljes potenciálját ki tudjuk használni, úgymint a hangerő és az EQ beállítása, a Lexicon zengetők és effektek aktiválása, valamint a dbx Digital DriveRack jelfeldolgozás, a testreszabott ducker funkció, az előre beállított értékek mentése és betöltése, és még sok minden mást.

Az alkalmazás számos előre betöltött előre beállított beállítást kínál a népszerű vezérlőfunkciókhoz, mint például a bemeneti EQ, a dinamika, a zajzár, a limiterek és a kóruskésleltetés eléréséhez. Ezen felül számos még részletesebb előre beállított EQ, gate, kompresszor, tap, késleltetés, reverb, chorus, kimeneti limiter, kimeneti EQ és még sok más is megtalálható. Az alkalmazás-exkluzív funkciók és beállítások közé tartoznak a pillanatfelvételek, a több hangszórós csoportosítás, a tap tempó és még sok más.

„Ezt az alkalmazást úgy tervezték, hogy egy folyamatosan fejlődő platform legyen, amely a mobil szakemberek változó igényeivel együtt tud növekedni” – mondta Brandon Knudsen, a hordozható PA Loudspeakers termékmenedzsere. „Folyamatosan értékeljük az új funkciókat, amelyek a legtöbb előnyt biztosítják a felhasználóinknak, majd azon dolgozunk, hogy ezeket a fejlesztéseket átültessük az alkalmazásba. Mindenkit arra biztatok, hogy töltse le a Pro Connect V2-t, és fedezze fel az összes új fejlesztést.”

A JBL Pro Connect egy életre ingyenes, és egyre több hangsugárzóval és rendszerrel bővül folyamatosan a Pro Connect ökoszisztémája. A professzionális zenészektől és DJ-ktől a műsorvezetőkig, oktatókig és a kezdő hangosítókig a JBL Pro Connect megkönnyíti a hangszórók beállítását és kezelését, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes mértékben kézben tartsák hordozható PA-élményüket.

ÚJDONSÁGOK:

DEMO MÓD
Fedezd fel az alkalmazást, és fedezd fel annak minden funkcióját a hangszórók csatlakoztatása nélkül. A beállításokat és az előre beállított értékeket offline módban is konfigurálhatod és mentheted, majd csatlakozáskor betöltheted a korábban mentett beállításaid.

TELJES KÉPERNYŐS MÓD
A teljes képernyős mód nagyobb felbontást kínál a faderek, a dinamika, az EQ és az FX send-ek szerkesztéséhez és beállításához.

MIX OUT PRE/POST FADER TÁMOGATÁS
A Mix Out Pre/Post Fader támogatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen váltsanak MIX OUT pre- és post fader konfiguráció között, hogy teljes mértékben megfeleljenek az alkalmazás körülményeinek.

SNAPSHOT NYELV TÁMOGATÁS
A felhasználók kényelmesen menthetik a pillanatfelvételeket számos kiválasztott helyi nyelven, miután a billentyűzetet betöltötték az eszközre.

TELJES IRÁNYÍTÁS A TENYÉRÉBEN
Merülj el mélyebben a rendszerkeverő és DSP funkciókban, hogy bármilyen forgatókönyvhöz optimalizálhasd a színpad hangját. Hozzáférést kapsz az alkalmazás-exkluzív funkcióihoz és a hangszóróbeállításokhoz, beleértve a pillanatfelvételeket, a több hangszórós csoportosítást, a tap tempót és még sok mást.

EMELD A HANGMINŐSÉGET PRO EFFEKTUSOKKAL
Aktiváld a ducker funkciót, hogy a beszédhang kiemelkedjen a háttérzene felett. Állítsd be a Lexicon reverb-, kórus- és késleltetési effektusait a professzionális finomításhoz. Alakítsd ki a hangot sebészi pontossággal a parametrikus EQ-val.

CSODÁLATOSAN HANG AZONNAL
Válassz nyolc optimalizált hangbeállítás közül, vagy szabd testre a sajátod. Egyszerűen és gyorsan állítsd be a fő hangerőt és a forrásszinteket. Indítsd el a dbx automatikus gerjedésgátló algoritmusát (AFS) a gerjedés megszüntetéséhez. Optimalizáld és védd a hangszórókat a dbx Digital DriveRack jelfeldolgozással.

BLUETOOTH 5.0 FUNKCIONALITÁS
Fejlett Bluetooth Low Energy (BLE) technológia a hatékony vezeték nélküli vezérlési funkciók és teljesítmény érdekében. Csatlakoztass és szinkronizálj akár 10 JBL Pro Connect-kompatibilis hangsugárzót.

SZABD SZEMÉLYRE A MUNKA FOLYAMATÁT
Csoportosítsd a hangszórókat a keveréshez, nevezd át a csatornákat a hagyományos csatornasáv funkciókhoz. A reszponzív álló és fekvő megjelenítések teljesen leegyszerűsítik a működtetést.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS MŰSZAKI ADATOK:
A JBL Pro Connect jelenleg a következő hangszórókhoz és rendszerekhez érhető el: JBL PRX ONE, EON ONE MK2, EON700, PRX900 és EON ONE Compact, további modellekkel pedig folyamatosan bővül. 

A részletekért és az alkalmazás letöltéséhez látogass el a következő címre: 
https://jblpro.com/products/jbl-pro-connect-app-v2

 

BSS Soundweb OMNI – Bemutatkozik a DSP Processzorok Új Generációja!


A Harman Professional Solutions felvásárolta a FLUX Software Engineering vállalatot


JBL EON One Compact – Megérkezett a Pro Connect kompatibilitás


A JBL Professional bemutatja legújabb minden-az-egyben oszlopsugárzóját az IRX ONE-t


JBL PRX900 – Bemutatkozott az új aktív hordozható széria!


LEA Sharkware – Elérhető az új tervező- és vezérlőszoftver!


Bemutatkozott a JBL Professional COL szériája – Új oszlopsugárzók a Control Contractor termékcsaládban


JBL VTX-A6 és VTX-B15: Tovább bővül a VTX line-array hangfalcsalád


JBL Control Contractor: Nyolc új termékkel bővült az installációs termékcsalád!


JBL PROFESSIONAL SRX900 – Debütál az új nagyteljesítményű aktív line-array széria


MOSTANTÓL 7 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA BIZONYOS JBL PROFESSIONAL HORDOZHATÓ PA HANGSUGÁRZÓKRA! 2022.04.05.-TŐL


JBL Professional EON700 – Ismét Megújult a legendás EON aktív széria!


JBL EON ONE MK2 – Itt az új aktív PA oszlopsugárzó


JBL LCT81C/TM és MCT-CSTTeth1 – Új Control Contractor mennyezeti sugárzó és biztonsági megoldás


Ara USB: Új AKG USB kondenzátormikrofon, két karakterisztikával


JBL Pro Connect – Új vezérlőalkalmazás az új hordozható PA szériákhoz


JBL PRX ONE – Bemutatkozik az új minden-az-egyben PA array rendszer!


MI VAGYUNK AZ ÉV HARMAN DISZTRIBÚTORA A RÉGIÓBAN!


LEA Professional: Megérkeztek az első hivatalos hangfal-tuningcsomagok!


JBL EON ONE Compact USB tápkábel


Megjelent a FIR tuningcsomag a JBL AE installációs hangfalakhoz!


JBL IRX115S – Mélyládával bővül a belépőszintű Bluetooth széria!


JBL HLA RENDSZER – ELADÓ!


Cloud MX141M – Médiamixer- MEGÉRKEZETT!


AKG Podcaster Essentials - Már kapható!


DigiTech - Hivatalosan is nálunk!


LEA Cloud - Hivatalosan is elindult a szolgáltatás és érkezett egy új firmware is!


JBL Cinema Expansion Series


LEA Connect 1504 és 3004 – Új nagyteljesítményű erősítők a kínálatban!


AKG K361BT és K371BT – Két jól ismert fejhallgató mostantól Bluetooth változatban is!


JBL IRX – Új aktív hordozható széria!


JBL DSi 2.0 – Új professzionális mozierősítők


JBL 104 Series – Mostantól Bluetooth változatban is!


JBL Professional Tour Audio szoftverfrissítések - 2019 október


AKG Lyra USB – Klasszikus attitűd, modern képességek az új USB mikrofonban


JBL EON ONE Compact – Új kompakt akkumulátoros hordozható PA rendszer


Bemutatkozik a LEA Professional


AKG K361 és K371 – Két új professzionális fejhallgató érkezik!


JBL PRX800W V2 firmware frissítés


AKG CBL201/301 – Új határfelület mikrofonok konferenciákhoz!


SuperBowl LIII – JBL VTX a félidei show-ban


AKG DMS100 és DMS300 – Új digitális vezeték nélküli rendszerek!


Soundcraft Ui24R 3.0 firmware frissítés!


JBL One Series 104 – Új kompakt referenciamonitorok!


Elérhető az Ableton Live 10 frissítés!


LSR305P MkII - Limitált fehér kiadás!


AKG K175, K245 és K275 – Új összecsukható professzionális stúdiófejhallgatók


JBL VTX A12W – Új széles lefedésű line-array a láthatáron!


Soundcraft Vi1000 – Új méretben érkezik a Vi széria tudása


JBL PSB-1 – Itt az új professzionális hangprojektor


JBL 3 Series MKII – Érkeznek a ráncfelvarrott modellek (és egy új is)!


BSS Audio DCP-555 – Új nagytudású konferenciaprocesszor érkezett!


Soundcraft Notepad 1.09 szoftverfrissítés


Soundcraft Ui24R 2.0 frissítés érkezett!


Megjelent az Audio Architect konfiguráló és vezérlőprogram új 2.25-ös verziója!


Crown CDi DriveCore – Új modellek érkeztek!


JBL EON ONE PRO – Minden az egyben hordozható PA rendszer beépített akkumulátorral


JBL VTX A12 – Új iparágvezető line array hangfal mutatkozott be


Soundcraft Notepad – Visszatért a népszerű széria!


Soundcraft Si Impact 2.0 Firmware Frissítés!


Soundcraft Mini Stagebox 32i és Mini Stagebox 16i – Új stagebox opciók!


AKG MDAi CPA – Dinamikus mikrofonadapter Connected PA rendszerhez


JBL Professional 200 Series – Új kétutas ScreenArray mozisugárzók


AKG HC644 és LC617 – Új fej- és csíptetős mikrofonok a láthatáron!


JBL AWC62 – Új időjárásálló modell az All-Weather-Compact szériában!


Új AES67-es szabvány támogatás Harman Professional Audio és Video eszközöknél!


Harman Connected PA – Új, forradalmi PA rendszermegoldás


Soundcraft Ui24R – Új 24 csatornás taggal bővül az Ui széria!


AKG P5i – Dinamikus mikrofon új tulajdonságokkal


AKG C636 – Új Referencia kondenzátor vokálmikrofon


JBL Professional 7P Series – A kompakt méretű referenciamonitorok már aktív változatban is!


JBL Intonato24 – Új Stúdió Monitor rendszerprocesszor


JBL CBT1000 és CBT1000E – Új zászlóshajók a CBT oszlopsugárzók családjában!


JBL PRX800W – Új nagyteljesítményű aktív hordozható hangfalcsalád Wi-Fi vezérléssel


Crown CDi DriveCore – Megújulnak a jól ismert installációs erősítők


JBL Control 80 – Új, 360° lesugárzású időjárásálló kültéri hangsugárzók


JBL VMA – Új Commercial szériás keverőerősítők USB és Bluetooth média-opciókkal


JBL CSA 1300Z/2300Z – Új modellekkel bővül a CSA sorozat